23 κορυφαίοι επιστήμονες προειδοποιούν τους ηγέτες: Σε λίγα χρόνια η AI θα υπερτερεί των ανθρώπων

23 κορυφαίοι επιστήμονες προειδοποιούν τους ηγέτες: Σε λίγα χρόνια η AI θα υπερτερεί των ανθρώπων

Κορυφαίοι επιστήμονες στον τομέα της έρευνας AI ζητούν από τους παγκόσμιους ηγέτες να αναλάβουν ισχυρότερη δράση για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, διαπιστώνοντας ότι η πρόοδος είναι ανεπαρκής μετά την πρώτη Σύνοδο που διεξήχθη πριν από έξι μήνες και εν όψη της δεύτερης Συνόδου Κορυφής για την Ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), σήμερα και αύριο, 21 και 22 Μαϊου, στη Σεούλ.

Ζητούν από τις κυβερνήσεις να δημιουργηθούν όργανα εμπειρογνωμόνων που θα δρουν με ταχύτητα για την εποπτεία της τεχνητής νοημοσύνης, στα οποία να παρασχεθεί πολύ μεγαλύτερη χρηματοδότηση από αυτήν που προβλέπεται.

Σε άρθρο που δημοσίευσαν στο περιοδικό «Science», 25 επιστήμονες από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα δεν έχουν γίνει αρκετά για την προστασία μας από τους κινδύνους της τεχνολογίας. Όπως επισημαίνουν, είναι επιτακτική ανάγκη οι παγκόσμιοι ηγέτες να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την πιθανότητα ότι μέσα στην τρέχουσα ή την επόμενη δεκαετία θα αναπτυχθούν εξαιρετικά ισχυρά συστήματα γενικής τεχνητής νοημοσύνης, που θα υπερτερούν των ανθρώπινων ικανοτήτων σε πολλούς κρίσιμους τομείς.


Υπάρχει πρόληψη της κακής χρήσης της τεχνολογίας; Σε ανοιχτές συγκρούσεις, τα συστήματα AI θα μπορούσαν να αναπτύξουν αυτόνομα μια ποικιλία όπλων, συμπεριλαμβανομένων των βιολογικών. – H απάντηση βρίσκεται στη ταχεία ανάπτυξη συστημάτων ελένχουν απο τις κυβερνήσεις


Σχολιάστε εδώ