Πρωταθλητής 2024 ο ΠΑΟΚ! (video)

Πρωταθλητής 2024 ο ΠΑΟΚ! (video)

Ο Δικέφαλος επικράτησε 2-1 του Άρη και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Stoiximan Super League

Ιστορικό παιχνίδι στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και μία σπουδαία νίκη με 2-1 σε βάρος του Άρη και κατέκτησε το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών.

Ο ΠΑΟΚ είναι πανάξιος πρωταθλητής Ελλάδας για τη σεζόν 2023-24. Με 1-2 απέναντι στον Άρη, με δέκα παίκτες επί 15 λεπτά. Match ball. Match Point. Αυτή η φετινή παράσταση των εξουθενωτικά αντικρουόμενων συναισθημάτων, είναι η πιο μεστή κι επιβλητική της ιστορίας του. Η πιο μεγαλειώδης.

Ο Δικέφαλος ήταν πρώτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με 60 βαθμούς σε 26 ματς, με την καλύτερη επίθεση (66 γκολ) και την καλύτερη άμυνα (21 γκολ). Συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς στα Play offs (20 σε δέκα παιχνίδια), κατέγραψε την πιο παραγωγική επίθεση, παίρνοντας μάλιστα από όλες τις γραμμές του (87 τον αριθμό), διατήρησε την καλύτερη αμυντική λειτουργία (34 γκολ) και την καλύτερη διαφορά τερμάτων. Πήρε δε, τους περισσότερους βαθμούς στα Play offs.

Η γιορτή συνεχίστηκε στην Τούμπα, στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, παντού, όπου αναγνωρίζεται αυτή η πανάξια κατάκτηση!

Το ρεκόρ του Βιεϊρίνια

Ο Πορτογάλος ήταν από τους πρωταγωνιστές του αήττητου πρωταθλήματος του 2019, με 26 συμμετοχές και 5 τέρματα, ενώ αυτή τη σεζόν αγωνίστηκε σε 17 αναμετρήσεις και σημείωσε ένα γκολ, αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής που τον έκανε τον γηραιότερο σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.

Συμβολή σε δύο πρωταθλήματα με τον ΠΑΟΚ έχει και ο Κώστας Ιωσηφίδης, ο οποίος το 1975-76 αγωνίστηκε στα 29 από τα παιχνίδια της ομάδας, ενώ το 1984-85 είχε 17 συμμετοχές.

Η απόσταση ανάμεσα στα δύο πρωταθλήματα που κατέκτησε ο Κώστας Ιωσηφίδης είναι μεγαλύτερη από αυτή του Αντρέ Βιεϊρίνια, ο οποίος έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ.

Παράλληλα έχει βάλει το όνομα του σε διάφορα άλλα κορυφαία επιτεύγματα, αφού είναι ο πρώτος ξένος σε συμμετοχές στην ιστορία του ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει 330 συμμετοχές με τα χρώματα του ΠΑΟΚ, με τις 243 από αυτές να είναι στη Super League, ενώ συνολικά έχει σκοράρει 51 φορές, με τις 36 να είναι για το πρωτάθλημα. (πηγή πληροφοριών Πρωτάθλημα Stoiximan Super League)

ΓΚΟΛ: 47′ Μορόν – 30′ Τόμας, 62′ Τάισον
Κίτρινες: 39′ Μοντόγια, 55′ Βερστράτε, 88′ Γκαρσία – 1′, 78′ Μιχαηλίδης, 77′ Κωνσταντέλιας
Κόκκινη: –
Δοκάρι: –

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια (87′ Μοντόγια), Βερστράτε (66′ Γκαρσία), Ζουλ (87′ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ (87′ Ανσαριφάρντ), Νταρίντα, Σαβέριο (72′ Ζαμόρα), Μορόν

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας (80′ Νάσμπεργκ), Τάισον (66′ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Τόμας (66′ Σαμάτα).



Σχολιάστε εδώ