Έρχονται μεγάλες ενεργειακές ανακατατάξεις

Έρχονται μεγάλες ενεργειακές ανακατατάξεις

[Ανάλεκτα…]

Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει από τον Όμιλο Λάτση για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που εντοπίστηκαν νοτίως της Κρήτης. Ο Όμιλος Λάτση συμμετέχει στο project μαζί με την ExxonMobil.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Όμιλος Λάτση εξετάζει το ενδεχόμενο της αποεπένδυσης από τα διυλιστήρια πετρελαίου. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμιά επίσημη ανακοίνωση, παράγοντες από τον χώρο της Ενέργειας έχουν διαμορφώσει ήδη ένα σχήμα προκειμένου να εξαγοράσουν την πλειοψηφία των μετοχών των ΕΛΠΕ.

Το γεγονός και μόνο ότι το τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει χέρια το 11% των ΕΛΠΕ αποκαλύπτει την κινητικότητα που έχει αναπτυχθεί με βάση το ενδεχόμενο της αποεπένδυσης του Ομίλου Λάτση από τα ΕΛΠΕ. Αυτοί που ενδιαφέρονται για την εξαγορά των ΕΛΠΕ δραστηριοποιούνται ήδη στον χώρο της Ενέργειας.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη πετρελαϊκής εταιρείας που είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης μεγάλης ΠΑΕ και για έναν ακόμη ιδιοκτήτη ισχυρού ενεργειακού ομίλου και πρώην ιδιοκτήτη στοιχηματικής εταιρείας, ο οποίος δραστηριοποιείται τώρα επιχειρηματικά στην Αμερική.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

    No feed items found.


Σχολιάστε εδώ