Ο γάμος Κασσελάκη – Μακμπέθ

Ο γάμος Κασσελάκη – Μακμπέθ

[Ανάλεκτα…]

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Τάιλερ Μακμπέθ, μετά τον γάμο τους στις ΗΠΑ, πριν από μερικούς μήνες, θα πα­ντρευτούν και στην Ελλάδα. Ο γάμος πρόκειται να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στα Χανιά της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Σκινές, τον τόπο καταγωγής του Στέφανου Κασσελάκη.

Μάλιστα, το γλέντι θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, από τις 28 μέχρι τις 31 Αυγούστου. Η ομάδα που εργάζεται ήδη για τον γάμο έχει να αντιμετωπίσει και κάποια θέματα, για τα οποία οι συγγενείς του Τάιλερ από την Αμερική θα πρέπει να ενημερωθούν ότι ανάγονται στα έθιμα.

Για παράδειγμα, με δεδομένο ότι στον γάμο θα παρίστανται και κάποια πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του συγκεκριμένου, οι… μπαλωθιές που θα πέσουν θα πρέπει να είναι σχετικά… ελεγχόμενες.

Ένα άλλο ζήτημα είναι η δεξίωση που θα γίνει και τα εδέσματα που θα έχει αυτή. Γιατί άλλο είναι να είναι ευρωπαϊκού τύπου και άλλο να τηρηθούν τα κρητικά έθιμα, με τις σφαγές ζώων πριν τον γάμο για τα αντικριστά και τους χορούς που ακολουθούν, συνοδεία πυροβολισμών στον αέρα, γύρω γύρω από τα σφαγμένα ζώα. Ο νοών νοείτω…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: facebook/ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ


Σχολιάστε εδώ