Κ. Τσιάρας στο “Π”: Μια διπλή ευρωπαϊκή επέτειος σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι

Κ. Τσιάρας στο “Π”: Μια διπλή ευρωπαϊκή επέτειος σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι

Του
ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΡΑ
Βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου


Σε λίγες ημέρες, συμπληρώνονται 45 χρόνια από την 28η Μαΐου του 1979, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραφε στο Ζάππειο Μέγαρο την προσχώρηση της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Και σε λίγες ημέρες από σήμερα θα διεξαχθούν, για δέκατη φορά από την ένταξη της χώρας μας, εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αυτή η διπλή επέτειος είναι ίσως το κρισιμότερο σταυροδρόμι αυτής της μακράς πορείας της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Διότι, με τα ειδικά τους χαρακτηριστικά, οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα παραγάγουν πολιτικά αποτελέσματα. Τόσο για τη διεθνή θέση της χώρας όσο και για την πολιτική σταθερότητα στο εσωτερικό.

Το μήνυμα που θα στείλουν οι κάλπες της 9ης Ιουνίου, επομένως, είναι και αυτό σύνθετο: Από τη μια πλευρά, ένα μήνυμα διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας, ώστε να συνεχίσουμε στην τροχιά προόδου και ευημερίας που διανύουμε από το 2019. Και από την άλλη, ένα μήνυμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Με ευρωβουλευτές που δυναμώνουν την εθνική φωνή, που δυναμώνουν την εθνική παρέμβαση στους δύσκολους κοινοτικούς συσχετισμούς στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο.

Και στα δύο ζητούμενα της εκλογικής αναμέτρησης, όμως, η απάντηση είναι μία: Η καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας, ώστε οι πολιτικοί συσχετισμοί στον τόπο να εδραιωθούν και να αποτραπεί κάθε αμφισβήτηση αυτής της ανοδικής εθνικής πορείας που με τόσο κόπο έχουμε χτίσει.

Το βράδυ της 9ης Ιουνίου, επομένως, έχει μεγάλη σημασία για το αν θα μπορούμε να συνεχίσουμε με την ίδια αυτοπεποίθηση και με την ίδια ορμητικότητα τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς όφελος των πολιτών. Διότι, αν δεν είναι μήνυμα συνέπειας και συνέχειας, ίσως δώσει το δικαίωμα σε μια αλλοπρόσαλλη αντιπολίτευση να αμφισβητήσει τους συσχετισμούς που οι ίδιοι οι πολίτες αποφάσισαν πριν από 11 μήνες.

Στις ευρωεκλογές, όμως, θα κριθεί και το πόσο δυνατή θα είναι η φωνή μας στις Βρυξέλλες. Θα κριθεί το αν, αύριο, θα μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα στην Ευρώπη.
Γι’ αυτό η φωνή της Ελλάδας πρέπει να είναι δυνατή.

Γιατί, παρά τα θετικά αποτελέσματα της οικονομικής μας πολιτικής για την καθημερινότητα των πολιτών, τα ζητήματα εισοδημάτων και επενδύσεων αλλά και η ακρίβεια δεν είναι μόνο εθνικά. Έχουν και μια ευρωπαϊκή διάσταση και χρειάζονται και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, που έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι μπορούμε να τις συνδιαμορφώσουμε.

Η φωνή μας στην Ευρώπη πρέπει να είναι ακόμα πιο δυνατή διότι οι έλληνες αγρότες είναι ευρωπαίοι αγρότες. Και η πολιτική της ΕΕ επηρεάζει άμεσα τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους μας.

Η φωνή της Ελλάδας στις Βρυξέλλες πρέπει να είναι πιο δυνατή γιατί τα εθνικά μας σύνορα είναι και σύνορα της Ευρώπης. Και οφείλουμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε ακόμα περισσότερη ευρωπαϊκή στήριξη.

Η εθνική φωνή πρέπει να είναι ακόμα πιο ισχυρή γιατί θέλουμε και μπορούμε να διαμορφώσουμε μια Ευρώπη πιο συμπεριληπτική και πιο κοινωνική. Στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στην εξάλειψη των ανισοτήτων.

Με την ψήφο μας καλούμαστε να επιβεβαιώσουμε το κλίμα πολιτικής σταθερότητας που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει ακόμα πιο γρήγορα και ακόμα πιο τολμηρά βήματα.

Και να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στη φωνή του στην Ευρώπη, ώστε να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε ζητήματα τα οποία μπορεί να άπτονται ακόμα περισσότερο της καθημερινότητας των πολιτών.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ