Δημήτρης Κούβελας: «Η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας αποτελεί κοινό, πρωταρχικό στόχο»

Δημήτρης Κούβελας: «Η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας αποτελεί κοινό, πρωταρχικό στόχο»

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη είχε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας.

Στην ατζέντα της συνάντησης κυριάρχησαν τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τα μεγάλα έργα που προγραμματίζονται στην πόλη. Ο κ. Κούβελας άκουσε με προσοχή τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, ο οποίος του παρουσίασε λεπτομερώς τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει ήδη η διοίκηση του Δήμου, προκειμένου να λυθούν άμεσα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον προγραμματισμό για τα μεγάλα έργα της πόλης.

«Η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας αποτελεί κοινό, πρωταρχικό στόχο», τόνισε ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης επισημαίνοντας τις ενέργειες που γίνονται, από όλους τους εμπλεκομένους, προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο κ. Κούβελας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη βελτίωση της καθαριότητας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της χρηματοδότησης ύψους 13 εκατ. Ευρώ που εξασφαλίστηκε από την κυβέρνηση για τη νυχτερινή αποκομιδή των απορριμμάτων.  Όπως είπε ο κ. Κούβελας «Ήταν ένα αίτημα προς την κυβέρνηση, που υποστήριξα ως βουλευτής, ώστε να μειωθεί ο έντονος κυκλοφοριακός φόρτος που έχει προκληθεί στο οδικό δίκτυο του κέντρου της Θεσσαλονίκης από τα έργα για το FlyOver».

Τα έργα στις πλατείες Ελευθερίας  και Διοικητηρίου τέθηκαν στη συζήτηση, όπως και τα προβλήματα και ανάγκες που υπάρχουν στα σχολικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης.

Ο Βουλευτής Δημήτρης Κούβελας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης συμφώνησαν  να αναδείξουν την ανάγκη η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες να γίνει με ταχύπλοο σκάφος με δυνατότητα να μεταφέρει πολλά αυτοκίνητα και έναρξη της γραμμής το συντομότερο δυνατόν μέσα στον Ιούνιο. Συζήτησαν βέβαια και για τα σχέδια της διοίκησης του Δήμου για αναβάθμιση της παλιάς παραλίας.

«Τα έργα που έχουν  δρομολογηθεί ή σχεδιάζονται στη Θεσσαλονίκη, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της πόλης. Στόχος είναι, σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο και το  τουριστικό προϊόν της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.  Κάποια από τα σχέδια αυτά βέβαια απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες. Όλοι μαζί, θα κάνουμε ότι πρέπει ώστε η πόλη μας να «τρέξει» με ταχείς ρυθμούς και τα αποτελέσματα να είναι όσο πιο γρήγορα ορατά», τόνισε ο κ. Κούβελας.


Σχολιάστε εδώ