Ύστατη μάχη για τη δεύτερη θέση δίνουν στο ΠΑΣΟΚ

Ύστατη μάχη για τη δεύτερη θέση δίνουν στο ΠΑΣΟΚ

ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Στρατηγική χωρίς ακρότητες, λαϊκισμούς και διχαστικού τύπου αναφορές, το αντίθετο δηλαδή από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στ. Κασσελάκη, ακολουθεί στην πορεία προς τις ευρωεκλογές ο Ν. Ανδρουλάκης.

Έχει επικεντρωθεί στα ζητήματα μείζονος εθνικής σημασίας και στα προβλήματα που ταλανίζουν καθημερινά τους πολίτες, χωρίς στοιχεία προβολής της προσωπικής του ζωής, δίνοντας τροφή στις εκπομπές της τηλεόρασης.

Είναι σαφής η πρόθεσή του να εκπέμψει ένα μήνυμα σοβαρότητας και συνέπειας, απευθυνόμενους προς τους πολίτες εκείνους που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό όσα συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή, αλλά παράλληλα ανησυχούν και για την πορεία της χώρας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, το ΠΑΣΟΚ έχει μια απόσταση δυόμισι με τρεις μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση, μακριά από τον στόχο που έχει θέσει ο κ. Ανδρουλάκης και δεν είναι άλλος από τη δεύτερη θέση. Η δυναμική του Κινήματος παραμένει ισχνή, οι εισροές ψηφοφόρων είναι περιορισμένες και ως εκ τούτου προκύπτει εύλογα το ερώτημα αν στις 30 ημέρες που απομένουν μέχρι τις ευρωεκλογές μπορεί το ΠΑΣΟΚ να κάνει την ανατροπή και να προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλειοψηφούσα άποψη είναι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, ωστόσο, στη Χαρ. Τρικούπη επιμένουν ότι το παιχνίδι για τη δεύτερη θέση είναι ακόμη ανοιχτό.

Οι αυξημένες προσδοκίες έχουν τρεις βασικούς πυλώνες: Τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του Κινήματος, που έχει υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες, άρα υπάρχουν σημαντικά περιθώρια να αυξηθεί στο διάστημα που απομένει έως τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, η συσπείρωση ήταν γύρω στο 70% και τώρα βρίσκεται πέριξ του 65%.

Δεύτερος πυλώνας… αισιοδοξίας, οι αναποφάσιστοι, οι οποίοι κατά κανόνα αποφασίζουν παραμονές των εκλογών ή ακόμη και την ώρα της κάλπης.

Πρόκειται κατά κανόνα για σκεπτόμενους πολίτες, που, κατά τη Χαρ. Τρικούπη, θα αξιολογήσουν θετικά τον μετριοπαθή λόγο του ΠΑΣΟΚ και τη συνέπεια των θέσεών του.

Μέσα από τις σκληρές επιθέσεις του στην κυβέρνηση για θέματα διαφάνειας, δικαιοσύνης κ.ά., ο κ. Ανδρουλάκης επιχειρεί να αφυπνίσει τα αντιδεξιά αντανακλαστικά των πολιτών, με την εκτίμηση ότι αυτοί θα στραφούν προς το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου έτσι να εκφράσουν τη δυσφορία (αγανάκτησή) τους για τα «έργα και τις ημέρες» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ανάλογη αισιοδοξία που διακατέχει τη Χαρ. Τρικούπη για την έκβαση των ευρωεκλογών δεν υπάρχει και μεταξύ των στελεχών του Κινήματος, ορισμένα μάλιστα εξ αυτών θεωρούν ότι η μάχη για τη δεύτερη θέση έχει χαθεί οριστικά και αμετάκλητα. Σημειώνουν δε ότι αν το ΠΑΣΟΚ μείνει τρίτο και μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα ξεκινήσουν οι αναταράξεις και τα προβλήματα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ