NIKH: Πλησιάζει η συνεκμετάλλευση της Ελληνικής ΑΟΖ μέσω του οικονομικού «αρραβώνος» με την Τουρκία

NIKH: Πλησιάζει η συνεκμετάλλευση της Ελληνικής ΑΟΖ μέσω του οικονομικού «αρραβώνος» με την Τουρκία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην Τουρκία κινήθηκε στα δεδομένα βήματα της εξωτερικής πολιτικής της ΝΔ. Μυστική διπλωματία, αδιαφανείς στόχοι, καμία έγκριση από τον κυρίαρχο λαό,  καμία διαβούλευση κοινοβουλευτικών κομμάτων, υποχωρητικότητα σε προκλήσεις της Τουρκίας παρά τα συμφωνηθέντα στη Διακήρυξη των Αθηνών για αποφυγή προκλήσεων, χαμόγελα, αμφίσημες δηλώσεις και στο βάθος η οικονομική συνεκμετάλευση της Ελληνικής ΑΟΖ.

Μητσοτάκης και Ερντογάν συμφωνούν πλέον ότι η κυριαρχία είναι όρος σχετικός ενόψη της «συνεργασίας και φιλίας» μεταξύ των δύο χωρών. Πρόκειται για επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού προκειμένου να συμφωνήσει στην παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων του.

Η Τουρκία δεν παραχωρεί κυριαρχικά δικαιώματά της και συνεχίζει να διεκδικεί(αναφορά Ερντογάν για «τουρκική μειονότητα» στην Ελλάδα).

Αυτό που απομένει είναι να παρουσιάσει η  κυβέρνηση της ΝΔ -με επίκληση στην ειρήνη(ξανά)- ένα μοντέλο οικονομικής συνεργασίας με την Τουρκία, που θα επιτρέψει την απεμπόληση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Μπορεί η ΝΔ να εγγυηθεί ότι προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα; Αμφιβάλλουμε μετά και τα πρόσφατα δημοσιεύματα για σύμπραξη του ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτη με τον πρώην ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά στην σύνταξη της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Επ’ αυτού απαιτούμε άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις.

Ο ελληνικός λαός καλείται να αντιληφθεί τι διακυβεύεται με την νέα προδοσία  τύπου «Πρεσπών» στο Αιγαίο και να αντισταθεί στις επικείμενες ευρωεκλογές ψηφίζοντας το Δημοκρατικό-Πατριωτικό κίνημα ΝΙΚΗ.



Σχολιάστε εδώ