Τα κρισιμότερα παιχνίδια του Πρωταθλήματος γίνονται σήμερα! – 9η αγωνιστική play offs

Τα κρισιμότερα παιχνίδια του Πρωταθλήματος γίνονται σήμερα! – 9η αγωνιστική play offs

Με 2 κρίσιμα ντέρμπι συνεχίζεται η σειρά των play offs της Stoiximan Super League στην 9η αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την πρωτοπόρο και νταμπλούχο της περασμένης σεζόν ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (15/5, 20:00, COSMOTE SPORT 1HD) σε μια κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του. Ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Μεντιλίμπαρ, άφησε εκτός τους Μασούρα, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλο, ενώ τραυματίες είναι οι Ορτέγκα, Ρίτσαρντς, Ιμπόρα και Μπιανκόν.

Εκτός ο Ρέτσος που έχει συμπληρώσει κάρτες ενώ στην αποστολή επέστρεψαν οι Ντόη και Καμπράλ.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης, Βέζο, Κάρμο, Κίνι, Ροντινέι, Άμπι, Αποστολόπουλος, Ντόη, Όρτα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Μαρτίνς, Καμπράλ, Καρβάλιο, Έσε, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί, Γιόβετιτς.

Στην ΑΕΚ, η οποία προέρχεται από 20 περίπου ημέρες ποδοσφαιρικής απραξίας, ο Αλμέιδα καλείται να βρει τα κλειδιά της νίκης απέναντι στην κεκτημένη ταχύτητα της επιτυχίας του Ολυμπιακού στο Conference League και να μην επαναλάβει λάθη που μπορεί να της στοιχίσουν την απώλεια του πρωταθλήματος.

Ο Πάολο Φερνάντες δεν θα είναι στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα για το ντέρμπι όπως δεν θα έχει μαζί του και τον Λάζαρο Ρότα, ο οποίος έχει συμπληρώσει κάρτες, επομένως είναι τιμωρημένος.

Ο Αλμέιδα δεν ανακοίνωσε την αποστολή όπως και ο Ραζβάν Λουτσέσκου που δεν ανακοίνωσε αποστολή αλλά έχει όμως όλους τους ποδοσφαιριστές του διαθέσιμους για το μεγάλο παιχνίδι της Τετάρτης

Να σημειωθεί πως η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημερώνει πως απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης στο ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας, όπου διαμένει η αποστολή της ΑΕΚ.

Η Stoiximan Super League, παρουσιάζει στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος το ιστορικό των σημερινών αγώνων:

ΛΑΜΙΑ – ΑΡΗΣ

Είναι η τέταρτη κόντρα των δύο ομάδων μέσα στη σεζόν, με τον Άρη να έχει επικρατήσει μόνο στην εντός έδρας αναμέτρηση για τα Stoiximan Super League Playoffs και τη Λαμία να έχει μια νίκη με 1-0 στην έδρα της για την κανονική διάρκεια, ενώ το μεταξύ τους για τον Β’ Γύρο στην Θεσσαλονίκη είχε ολοκληρωθεί με 2-2.

Ο Άρης μετρά τρεις διαδοχικές ήττες στην έδρα της Λαμίας, με την πρώτη να είναι στην παράταση για το Κύπελλο Ελλάδας στις 26 Ιανουαρίου 2022 και τις δύο επόμενες για το πρωτάθλημα, στις 5 Μαρτίου 2023 με 2-1 και στις 27 Αυγούστου 2023 με 1-0.

Δεν υπάρχει αναμέτρηση στην οποία να μην έχει σημειωθεί γκολ με γηπεδούχο τη Λαμία, ενώ το μοναδικό 0-0 στις δεκατρείς συνολικά αναμετρήσεις τους και στις δύο έδρες έχει σημειωθεί στις 23 Ιανουαρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

6 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

3 ΝΙΚEΣ ΛΑΜΙΑ

1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ

2 ΝΙΚΕΣ ΑΡΗΣ

ΓΚΟΛ: 7-7

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει συμπληρώσει πέντε διαδοχικά ματς χωρίς ήττα από τον Ολυμπιακό εντός και εκτός έδρας. Η τελευταία νίκη των Ερυθρολεύκων για το πρωτάθλημα ήταν στις 12 Μαρτίου 2023 με 1-3 μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παράλληλα, οι Κιτρινόμαυροι είναι αήττητοι στις τέσσερις τελευταίες τους επισκέψεις στο στάδιο Καραϊσκάκης, με τον Ολυμπιακό να έχει επικρατήσει στις 13 Φεβρουαρίου 2022 με 1-0 και τότε να υπάρχουν χρονικά δύο ισοπαλίες και δύο νίκες της ΑΕΚ.

Στις αναμετρήσεις τους για τη διαδικασία των Playoffs με τον τρόπο διεξαγωγής της τελευταίας πενταετίας, υπάρχουν δύο νίκες του Ολυμπιακού ως γηπεδούχου, μια ισοπαλία και μια νίκη της ΑΕΚ, η οποία επετεύχθη στα περσινά Playoffs με 3-1.

Μόλις στα τρία από τα δέκα τελευταία τους παιχνίδια έχει επικρατήσει ο γηπεδούχος, τα τέσσερα από αυτά έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα και τα άλλα τρία έχουν ολοκληρωθεί με νίκη του φιλοξενούμενου.

Στις εννέα αναμετρήσεις τους για τα Playoffs και στις δύο έδρες, υπάρχουν πέντε νίκες του Ολυμπιακού, δύο της ΑΕΚ και δύο ισοπαλίες.

68 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

38 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

13 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

17 ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 123-52

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο ΠΑΟΚ είναι χωρίς ήττα στα τέσσερα τελευταία του παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα, σε ένα σερί που ξεκίνησε από την περσινή τους ισόπαλη (1-1) αναμέτρηση στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για τα Playoffs. Οι Πράσινοι είχαν επικρατήσει με 2-1 στις 23 Απριλίου 2023 στην Τούμπα για τον Α’ Γύρο της διαδικασίας των Playoffs.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για έκτη φορά στη φετινή σεζόν, αφού είχαν τεθεί αντιμέτωποι και για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου ο Παναθηναϊκός έκανε τη μοναδική φετινή του νίκη στην Τούμπα για τον πρώτο ημιτελικό του θεσμού και πήρε την πρόκριση στα πέναλτι στη ρεβάνς όπου ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ στον Α’ Γύρο των Stoiximan Super League Playoffs σημείωσε την πρώτη εκτός νίκη του σε αυτή τη μορφή της διαδικασίας, κάτι που έκανε την περσινή περίοδο ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα. Η νίκη του στις 23 Απριλίου 2023 με 2-1 ήταν η μόνη απέναντι στον ΠΑΟΚ για τα Playoffs, ενώ τις προηγούμενες τρεις σεζόν υπήρχαν δύο λευκές ισοπαλίες και η νίκη του Δικεφάλου με 2-0 για το 2021-22.

Στα τελευταία δέκα μεταξύ τους παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος υπάρχουν μόλις δύο νίκες γηπεδούχου και αυτές είναι για τον ΠΑΟΚ, η μια στον Α’ Γύρο του φετινού πρωταθλήματος και η άλλη για το Κύπελλο Ελλάδος στις 18 Ιανουαρίου 2023.

76 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

38 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

16 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

22 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 108-73



Σχολιάστε εδώ