«Θρύλε» των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Θρύλε» των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

–Τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα η «ερυθρόλευκη» πρόκριση στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας με τη Φιορεντίνα – Τα χρήματα των θριαμβευτών και το όνειρο της 15ης θέσης στην UEFA

Kαι τώρα η κούπα! Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελεί η πανηγυρική πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στον τελικό του Europa Conference League με τη Φιορεντίνα, που θα διεξαχθεί στην «Αγια-Σοφιά», στη Νέα Φιλαδέλφεια, το βράδυ της 29ης Μαΐου.

Οι «ερυθρόλευκοι» γονάτισαν και στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Άστον Βίλα, επικρατώντας με 2-0, και σε συνδυασμό με το 4-2 του «Βίλα Παρκ» σφράγισαν εισιτήριο για τον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ελ Κααμπί, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ, ανοίγοντας το σκορ στο 11’ με προβολή έπειτα από γύρισμα του Κίνι και… σφυρίζοντας τη λήξη στο 78’, όπου εκτέλεσε σε τετ-α-τετ τον Μαρτίνες.

Παρεμπιπτόντως, χρήματα που πλησιάζουν αυτά του Champions League έχει ήδη βάλει στα ταμεία του ο Ολυμπιακός από τη μέχρι τώρα πορεία του στην Ευρώπη. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν συγκεντρώσει από την αρχή της σεζόν περίπου 15 εκατ. ευρώ, ενώ αν κατακτήσουν το τρόπαιο θα εισπράξουν επιπλέον 2 εκατ. Ειδικότερα, οι Πειραιώτες έχουν ήδη καπαρωμένα 14.532.000 ευρώ (το ποσό είναι αδιευκρίνιστο ακόμη λόγω του market pool, που καθορίζεται μετά την ολοκλήρωση της περιόδου και υπολογίζεται σε περίπου 1 εκατ. ευρώ). Με την παρουσία τους και μόνο στον τελικό της 29ης Μαΐου κέρδισαν 3 εκατ., ενώ αν σηκώσουν την κούπα, θα πλησιάσουν τα 17 εκατ. ευρώ.

Σπουδαίο κέρδος και για την Ελλάδα, αφού με τη δεύτερη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στους Άγγλους οι «ερυθρόλευκοι» πρόσφεραν 400 ακόμη βαθμούς στη χώρα μας στην ειδική βαθμολογία της UEFA, συν 200 ως μπόνους, κρατώντας την ζωντανή στο κυνήγι της προνομιούχου 15ης θέσης. Με νίκη τους, δε, στον τελικό του Conference το ελληνικό ποδόσφαιρο θα προσπεράσει τη Δανία και από τη σεζόν 2025 – 2026 θα στέλνουμε πέντε ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: fosonline.gr



Σχολιάστε εδώ