Όλο και λιγότεροι πιστεύουν στο Θεό

Όλο και λιγότεροι πιστεύουν στο Θεό

Μείωση των πιστών κατά 19% από το 2005 έως σήμερα καταγράφει έρευνα της Κάπα Research για τον θεσμό της Ελληνικής Εκκλησίας.

«Οι εμπειρίες της εικοσαετίας –η έκρηξη της τεχνολογίας, η οικονομική κρίση, η πανδημία, οι πολεμικές συγκρούσεις– έχουν θέσει την πίστη υπό δοκιμασία», σύμφωνα με τα κύρια συμπεράσματα των ερευνητών.

Για την ακρίβεια, το 73% «πιστεύει» και «μάλλον πιστεύει» στον Θεό, ενώ το 25% λέει «όχι» και «μάλλον όχι».

Το ποσοστό των πιστών έχει μειωθεί κατά 19% από το 2005 (92%) μέχρι σήμερα και το ποσοστό εκείνων που δεν πιστεύουν έχει αυξηθεί κατά 17% το ίδιο χρονικό διάστημα.

Υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους τάσσεται το 70%, ενώ κατηγορηματικά αντίθετο είναι μόνο το 23%. Στην ερώτηση «Φέτος συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Κατά την άποψή σας, η εκλογή του άλλαξε τα δεδομένα στη σχέση Εκκλησίας – Κράτους;» το 27% απαντάει «ναι» και «μάλλον ναι» και το 61% «όχι» και «μάλλον όχι».

Ως προς τη γνώμη των συμμετεχόντων για τις ηγετικές προσωπικότητες της Εκκλησίας, «θετική» και «μάλλον θετική γνώμη» έχει το 55% για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, το 49% για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και το 39% για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ