Γ. Βλάχος στο “Π”: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να εκπέμψει μήνυμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης

Γ. Βλάχος στο “Π”: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να εκπέμψει μήνυμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης

Του
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ
Βουλευτή ΝΔ Ανατολικής Αττικής


Η μάχη των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου είναι μια κρίσιμη μάχη, με ανοιχτά ζητήματα και ένα σοβαρό διακύβευμα για την επόμενη ημέρα της πατρίδας μας.

Τα ανοιχτά ζητήματα στην Ευρώπη είναι ο προσανατολισμός και η κατεύθυνσή της σε σειρά σοβαρών πολιτικών θεμάτων, που επηρεάζουν άμεσα και τη χώρα μας. Συγκεκριμένα, τα θέματα αυτά αφορούν την ευρωπαϊκή στάση απέναντι στους αγρότες και την Κοινή Αγροτική Πολιτική, την πράσινη μετάβαση, την ενεργειακή αυτονομία και αυτάρκεια, την επισιτιστική ασφάλεια, την εισαγόμενη ακρίβεια, τη μετανάστευση, την κοινή αμυντική πολιτική για την ασφάλεια.

Αυτά είναι μερικά από τα πολλά ανοιχτά ζητήματα στην ευρωπαϊκή ατζέντα, που θα τεθούν την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους έλληνες ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Είναι σημαντικά ζητήματα, τα οποία, αν και δεν κυριαρχούν στο πεδίο της δημόσιας συζήτησης, αφορούν ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας, στα οποία μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν εκφράσει θέσεις.

Έχοντας αναφερθεί στα θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας, που καλό είναι κάθε πολίτης να τα γνωρίζει πριν οδηγηθεί στις κάλπες, θέλω να εστιάσω και στο διακύβευμα της επόμενης ημέρας. Το αποτέλεσμα των προσεχών ευρωεκλογών θα κρίνει τη σταθερότητα, την κυβερνησιμότητα και την πρόοδο της χώρας. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρωθυπουργός: «Οι ευρωεκλογές δεν είναι εθνικές εκλογές, αλλά εθνική κάλπη». Γι’ αυτό, λοιπόν, το αποτέλεσμα πρέπει να εκπέμψει μήνυμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ενισχύοντας το πρόγραμμα της μεταρρυθμιστικής προοπτικής για τη χώρα.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, προεξάρχοντος του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του κ. Κασσελάκη, επέλεξε να προσδώσει εθνικό χαρακτήρα στην κάλπη μιλώντας για ανατροπή της κυβέρνησης. Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, προσκαλεί τους συμπολίτες σε εκλογές-δημοψήφισμα, επενδύοντας σε ένα κακό αποτέλεσμα, ώστε να οδηγήσει τη χώρα ξανά στις κάλπες, πριν καν κλείσει ένας χρόνος από τις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Η φράση του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη «Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» είναι εξαιρετικά εύστοχη, με μία προϋπόθεση, την εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Στην παρούσα Βουλή και υπό αυτούς τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, οι προϋποθέσεις για εναλλακτική κυβερνητική πρόταση δεν υπάρχουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης, με ένα ποσοστό πολύ κάτω του 20%. Με το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε συνεχή ρήξη, όπως και με τα υπόλοιπα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κασσελάκης, παρότι γνωρίζει πως δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να κυβερνήσει, ζητάει συνεχώς εκλογές. Πρόκειται για μια ανεύθυνη πολιτική στάση, που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη χώρα, τη στιγμή μάλιστα που στη γειτονιά μας οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και στην Ευρώπη θα ληφθούν αποφάσεις σε σειρά καίριων θεμάτων.

Η χώρα, λοιπόν, διαθέτει κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Το κυβερνητικό πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη και με βάση αυτό ο πολίτης θα την επαναξιολογήσει, όπως προβλέπει το Σύνταγμά μας. Δεν νοείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει συνεχώς εκλογές μέσα από απολίτικες κραυγές στο TikTok. Ούτε να πλειοδοτεί εξαγγέλλοντας διπλασιασμό των δαπανών στην Υγεία, χωρίς να εξηγεί πού θα βρει τα χρήματα. Μάλιστα, αρχικά μίλησε για το 5% του ΑΕΠ, την ώρα που το ποσοστό για την Υγεία πλησιάζει το 6%. Και αφού κατάλαβε το λάθος του, ανασκεύασε, λέγοντας ότι εννοούσε επιπλέον 5%, δηλαδή γύρω στα 11 δισ. ευρώ αύξηση μόνο στην Υγεία.

Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς στις εύκολες πλειοδοσίες της αντιπολίτευσης. Όπως προείπα, οι καιροί είναι δύσκολοι, η περιοχή βράζει, τα γεγονότα είναι στην πόρτα μας. Την επομένη των ευρωεκλογών, η χώρα πρέπει να συνεχίσει με μια υπεύθυνη κυβέρνηση, με πίστη στο πρόγραμμά της και ξεκάθαρο κοινωνικό προσανατολισμό.

Τα όποια λάθη και αδυναμίες, που δικαιολογημένα δημιούργησαν δυσαρέσκεια σε μερίδα συμπολιτών, δεν πρέπει να τους οδηγήσουν στην κάλπη με διάθεση διαμαρτυρίας ή χαλαρότητας. Γι’ αυτό ζητάμε από τους συμπολίτες μας να δουν τη μεγάλη εικόνα και τη θετική πορεία που έχει σημειώσει η χώρα και με υπευθυνότητα και περισυλλογή να αξιολογήσουν την κάθε επιλογή.

Προτείνω, λοιπόν, να κρατήσουμε τη δέσμευση του πρωθυπουργού για διόρθωση των λαθών – αστοχιών και να μην αφήσουμε τη χώρα να κάνει βήματα προς τα πίσω, διότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με χάσιμο χρόνου, και αυτό με τη σειρά του με χάσιμο ευκαιριών.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ