Έλ. Κουντουρά στο “Π”: Στις ευρωεκλογές αξιοποιήστε την ψήφο σας: Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που είναι η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα

Έλ. Κουντουρά στο “Π”: Στις ευρωεκλογές αξιοποιήστε την ψήφο σας: Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που είναι η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα

Της
ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ
Ευρωβουλευτού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ


Οι ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου είναι πολύ σημαντικές. Οκτώ στα δέκα νομοθετήματα που ψηφίζονται στην Ευρώπη επηρεάζουν την καθημερινότητά μας διότι ενσωματώνονται, είτε άμεσα είτε σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην ελληνική νομοθεσία και στις εθνικές μας πολιτικές.

Οι κυβερνητικές πολιτικές φτωχοποιούν την κοινωνία. Εντείνουν την οργή, την απόγνωση και την ανασφάλεια.

Δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες είναι στο όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

Η Ελλάδα είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, σύμφωνα με τη Eurostat.

Έχουμε τον δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ, με τις τιμές τους να έχουν αυξηθεί κατά 30% τα τρία τελευταία χρόνια.

Είμαστε η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης, με τα ενοίκια να έχουν αυξηθεί κατά 52% από το 2018. Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι έως και 33% μειωμένη σε σχέση με τον μέσο όρο των Ευρωπαίων.

Σήμερα ζούμε στην Ελλάδα μια πολύ σκληρή καθημερινότητα, με χαμηλούς μισθούς, υψηλό κόστος ζωής, ξέφρενη ακρίβεια και αισχροκέρδεια, για την οποία ευθύνεται στο ακέραιο η σημερινή κυβέρνηση.

Πρόσφατη έρευνα του ΙΟΒΕ έδειξε ότι εδώ και τρία χρόνια, από το 2021, το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων ήταν κατά 7,2% χαμηλότερο από την εφιαλτική χρονιά του 2012, όταν λόγω των Μνημονίων μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις κατά 60%.

Υπάρχει οξύ κοινωνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό πρόβλημα. Η ακρίβεια «καταπίνει» τις όποιες αυξήσεις. Το ιδιωτικό χρέος των ελληνικών νοικοκυριών διογκώθηκε. Τα «κόκκινα» δάνεια εκτοξεύτηκαν και δεν υπάρχει καμία προστασία από το κράτος για την πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη και την αγροτική γη, με τους πολίτες να χάνουν τις περιουσίες τους από τους ανεξέλεγκτους πλειστηριασμούς και την οικονομική διαχείριση της κυβέρνησης υπέρ των συμφερόντων των λίγων και ισχυρών.

Σε αυτές τις ευρωεκλογές αξιοποιήστε την ψήφο σας. Ψηφίστε τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που είναι η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα. Δώστε μας τη δύναμη να αγωνιστούμε για τα ανθρώπινα, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματά σας.

Ο πρόεδρός μας Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται συνεχώς μέσα στην κοινωνία, για την κοινωνία. Όλοι μαζί, βουλευτές, στελέχη, ευρωβουλευτές και υποψήφιοι, είμαστε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και χτίζουμε μια νέα σχέση με τους πολίτες. Μιλάμε μαζί τους, ακούμε τα προβλήματά τους. Οι πολιτικές μας είναι ανθρωποκεντρικές, για να βελτιώσουμε τη ζωή τους, και προτείνουμε ουσιαστικές λύσεις.

Το σχέδιο που καταθέσαμε ενάντια στις υπέρμετρες επιβαρύνσεις που έχει επιβάλει αυτή η κυβέρνηση είναι ένα μείγμα οικονομικής και φορολογικής πολιτικής που αντιμετωπίζει δραστικά τις αιτίες της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μειωθεί αυτό το αδικαιολόγητο οικονομικό χάσμα μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η Ελλάδα έχει σήμερα έως και τρεις φορές χαμηλότερους μισθούς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ οι Έλληνες αγοράζουν τα ίδια προϊόντα έως και τρεις φορές ακριβότερα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Παρουσιάσαμε το ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα και προτείνουμε ρεαλιστικές λύσεις για μια Ευρώπη δίκαιη, αλληλέγγυα, κοινωνική, όπου πραγματικά οι Έλληνες θα αποκτήσουν ζωή με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και προοπτική ευημερίας.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους πολίτες που με εμπιστεύτηκαν και με επέλεξαν να τους εκπροσωπήσω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εργάστηκα σκληρά, με πολιτικές παρεμβάσεις και νομοθετικό έργο για το οποίο διακρίθηκα στους 20 πιο επιδραστικούς ευρωβουλευτές σε σύνολο 705. Σε αυτήν την ταραχώδη πενταετία των αλλεπάλληλων κρίσεων στην Ευρώπη, αγωνίστηκα και πετύχαμε σημαντικές νίκες για την Ελλάδα, με προτεραιότητά μου τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα των φύλων. Έφερα το MeToo στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρωτοστάτησα στο να έρθει η ιστορική ευρωπαϊκή νομοθεσία για την αντιμετώπιση της έμφυλης, ενδοσυντροφικής και ενδοοικογενειακής βίας, για την καλύτερη προστασία της οικογένειας, της γυναίκας και του παιδιού.

Σας ζητώ να με εμπιστευτείτε ξανά για να συνεχίσω να είμαι η φωνή σας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να εξακολουθήσω να αγωνίζομαι στην πρώτη γραμμή για την οικονομική σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη. Για ισχυρούς μισθούς, χαμηλότερο κόστος διαβίωσης και καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι Έλληνες αξίζουμε μια καλύτερη ζωή και ένα πιο φωτεινό μέλλον.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ