ΥΠΕΞ: Ποιος πάει πού…

ΥΠΕΞ: Ποιος πάει πού…

Μετακινήσεις πρέσβεων και πληρεξούσιων υπουργών Α΄ και Β΄ αποφάσισε το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα:

Επιστρέφουν στην Κεντρική Υπηρεσία: Μ. Μαρινάκη από πρεσβεία Βερολίνου, Κ. Λουκάκης από πρεσβεία Τελ Αβίβ, Αικ. Λούπα από Σεούλ, Μ. Πρωτονοτάριος από πρεσβεία Δαμασκού, Ηλ. Φωτόπουλος από πρεσβεία Μαδρίτης, Π. Πάρτσος από πρεσβεία Ποντγκόριτσα, Κ. Μοάτσος από πρεσβεία Ισλαμαμπάντ, Μ. Σαράντη από ΜΑ ICAO, Γ. Δογορίτης από πρεσβεία Σιγκαπούρης, Γ. Ζαχαριουδάκης από πρεσβεία Αλγερίου, Ελ. Φωτιάδου από πρεσβεία Μπουένος Άιρες, Αντ. Κατζούρου από πρεσβεία Ζάγκρεμπ, Άγγ. Υψηλάντης από πρεσβεία Λουξεμβούργου, Π. Μπεγλίτης από ΜΑ Στρασβούργου, Μ. Νικολάου από πρεσβεία Δουβλίνου.

Από την Κεντρική Υπηρεσία μετακινούνται σε Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας: Αικ. Σιμόπουλου σε πρεσβεία Βέρνης, Χ. Αλεξοπούλου σε πρεσβεία Λουξεμβούργου, Δ. Αζεμόπουλος σε MA ICAO, Α. Παπακώστας σε πρεσβεία Ανόι, Μ. Σολωμού σε πρεσβεία Τελ Αβίβ, Α. Παπαϊωάννου σε πρεσβεία Βερολίνου, Π.-Α. Δημητρακόπουλος σε πρεσβεία Κίεβου, Ι. Χατζαντωνάκης σε γενικό προξενείο Τορόντο, Χ. Μαργαρίτης σε πρεσβεία Σιγκαπούρης, Γ. Ψιαχάς σε πρεσβεία Ναϊρόμπι, Δ. Γιόλδασης σε πρεσβεία Ποντγκόριτσα, Π. Τζεβελέκη σε πρεσβεία Τασκένδης, Ν. Σιγάλας σε ΜΑ Στρασβούργου, Ν. Βεργής σε πρεσβεία Αλγερίου.

Από Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας μετακινούνται σε άλλες Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας: Αθ. Παρέσογλου από πρεσβεία Πράγας σε πρεσβεία Ζάγκρεμπ, Ευστ. Παΐζης – Παραδέλλης από πρεσβεία Σαντιάγκο σε πρεσβεία Μπουένος Άιρες, Αντ. Σγουρόπουλος από πρεσβεία Ναϊρόμπι σε πρεσβεία Αντίς Αμπέμπα, Γ. Στυλιανόπουλος από πρεσβεία Ανόι σε πρεσβεία Δουβλίνου, Άννα Φάρρου από πρεσβεία Αντίς Αμπέμπα σε πρεσβεία Χαράρε, Λ. Τσώκος από γενικό προξενείο Τάμπας σε πρεσβεία Σεούλ και Κ. Κωνσταντίνου από γενικό προξενείο Νέας Υόρκης σε πρεσβεία Πράγας.

Οι σημαντικές μετακινήσεις…

Τα δύο σημαντικά πόστα, του Τελ Αβίβ και του Βερολίνου, δόθηκαν στους επικεφαλής των Διπλωματικών Γραφείων της Προέδρου της Δημοκρατίας Μ. Σολωμού και του ΥΠΕΞ Αλ. Παπαϊωάννου. Ο τελευταίος, βεβαίως, είχε εγκαταλείψει το πόστο του ΜΑ στον ΟΗΕ, στη Γενεύη, προκειμένου να ενταχθεί στο επιτελείο του Γ. Γεραπετρίτη. Ο Δ. Αζεμόπουλος επιστρέφει, μετά από ένα μικρό διάλειμμα στον Καναδά, αυτήν τη φορά ως ΜΑ στον ICAO, ενώ επιτέλους τοποθετείται πρέσβης στο Κίεβο, καθώς μέχρι τώρα ασκούσε καθήκοντα ο πρώην πρόξενος στη Μαριούπολη Μ. Ανδρουλάκης.

Ο Κ. Κωνσταντίνου, που απομακρύνθηκε από το γενικό προξενείο Νέας Υόρκης λόγω της έκθεσης με τον πίνακα με τη ροζ ελληνική σημαία, τελικά… αποκαταστάθηκε αναλαμβάνοντας την πρεσβεία της Πράγας. Όσο για τη Μαδρίτη, εκεί κατευθύνεται η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εθιμοτυπίας του ΥΠΕΞ Αγλ. Μπαλτά, αλλά η απόφαση θα δημοσιευθεί μόλις επιλυθεί ένα τυπικό κώλυμα που αφορούσε τη σύνθεση του Ανώτατου Υπηρεσιακού…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ