Ο Σι Τζινπίνγκ δημοσιεύει άρθρο σε σερβική εφημερίδα

Ο Σι Τζινπίνγκ δημοσιεύει άρθρο σε σερβική εφημερίδα

Με την ευκαιρία της κρατικής επίσκεψής του στη Σερβία, ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δημοσίευσε την Τρίτη στη σερβική εφημερίδα «Politica» ένα άρθρο με τίτλο «Είθε το φως της σιδηράς φιλίας μας να λάμψει στο μονοπάτι της συνεργασίας Κίνας-Σερβίας».

Στο άρθρο ο Σι ανέφερε ότι ανυπομονεί να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και άλλους Σέρβους ηγέτες και φίλους για να ανανεώσουν τη φιλία, να εξερευνήσουν τρόπους συνεργασίας και να κάνουν τη σιδηρά φιλία μεταξύ Κίνας και Σερβίας πιο δυναμική.

Ο Κινέζος Πρόεδρος είπε ότι όποια και αν είναι η αλλαγή στο διεθνές τοπίο, η Κίνα και η Σερβία παραμένουν αληθινοί φίλοι και καλοί συνεργάτες. Η σιδερένια φιλία μεταξύ των δύο χωρών μεγαλώνει διαρκώς, θέτοντας ένα πρότυπο για τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ κρατών και μεταξύ λαών.

Πρόσθεσε ότι η μακροχρόνια φιλία και η αμφίδρομη συνεργασία μεταξύ Κίνας και Σερβίας καθιστά σαφές ότι μια ισχυρότερη διμερής σχέση είναι σύμφωνη με την τάση της ιστορίας και εξυπηρετεί τα καλύτερα συμφέροντα των δύο λαών. Βοηθά επίσης στην προώθηση της κοινής προόδου.

«Στο νέο ταξίδι της νέας εποχής, η συνολική στρατηγική εταιρική σχέση Κίνας-Σερβίας έχει περισσότερες δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη. Κατά την επερχόμενη επίσκεψή μου, θα συνεργαστώ με τους Σέρβους φίλους μου για να προωθήσουμε τη σιδερένια φιλία μας και να καταβάλουμε πραγματικές προσπάθειες για να προσφέρουμε περισσότερα οφέλη στους δύο λαούς μας, να προωθήσουμε την παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη και να προωθήσουμε την οικοδόμηση μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα», έγραψε ο Κινέζος Πρόεδρος στο άρθρο.

Για ολόκληρο το άρθρο στα αγγλικά πατήστε εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχολιάστε εδώ