Η Πενγκ Λιγιουάν επισκέπτεται την έδρα της UNESCO, συναντά την επικεφαλής της υπηρεσίας

Η Πενγκ Λιγιουάν επισκέπτεται την έδρα της UNESCO, συναντά την επικεφαλής της υπηρεσίας

Η Πενγκ Λι Γιουάν, σύζυγος του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ, επίσης ειδική απεσταλμένη της UNESCO για την προώθηση της εκπαίδευσης κοριτσιών και γυναικών, επισκέπτεται την έδρα της UNESCO κατόπιν πρόσκλησης και συναντά τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO Όντρεϊ Αζουλάι, στο Παρίσι, Γαλλία, 6 Μαΐου 2024. (Xinhua/Ding Lin)

Η Πενγκ Λιγιουάν, σύζυγος του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ και ειδική απεσταλμένη της UNESCO για την προώθηση της εκπαίδευσης κοριτσιών και γυναικών, επισκέφθηκε την έδρα της Οργάνωσης του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (UNESCO) τη Δευτέρα το πρωί στο Παρίσι, κατόπιν πρόσκλησης.

Η Γενική Διευθύντρια της UNESCO Όντρεϊ Αζουλάι συνόδευσε την Πενγκ για να επισκεφθεί μια έκθεση για τα δεκαετή επιτεύγματα της συνεργασίας μεταξύ Κίνας και UNESCO και μίλησε ιδιαίτερα για τη συμβολή της Κίνας στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης κοριτσιών και γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Η Πενγκ ενημέρωσε την Αζουλάι για την τελευταία πρόοδο της Κίνας στην προώθηση της εκπαίδευσης κοριτσιών και γυναικών, ειδικά τα επιτεύγματα του έργου «Ανοιξιάτικο Μπουμπούκι», μιας εθνικής προσπάθειας που φροντίζει να βοηθήσει τα κορίτσια που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο να μπορέσουν να επιστρέψουν σε αυτό και να βελτιώσουν τις συνθήκες διδασκαλίας σε φτωχές περιοχές.

Η Πενγκ είπε ότι υπηρετώντας ως ειδική απεσταλμένη της UNESCO για την προώθηση της εκπαίδευσης κοριτσιών και γυναικών την τελευταία δεκαετία, έχει επισκεφτεί πολλά σχολεία σε διάφορες χώρες και είναι χαρούμενη που βλέπει όλο και περισσότερες γυναίκες να μπορούν να έχουν μια καλύτερη ζωή χάρη στην εκπαίδευση.

Η προώθηση της εκπαίδευσης κοριτσιών και γυναικών είναι ένας μεγάλος σκοπός που συνδέεται στενά με την κοινωνική πρόοδο και το κοινό μέλλον της ανθρωπότητας. Η κινεζική πλευρά είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την UNESCO για να ενθαρρύνει περισσότερες επενδύσεις στον κόσμο για την εκπαίδευση κοριτσιών και γυναικών, να βοηθήσει περισσότερες γυναίκες να αποκτήσουν ίση πρόσβαση στα εκπαιδευτικά δικαιώματα και να δημιουργήσει από κοινού ένα καλύτερο μέλλον, πρόσθεσε η Πενγκ.

Από την πλευρά της, η Αζουλάι επαίνεσε ιδιαίτερα το έργο και τις συνεισφορές της Πενγκ ως ειδικής απεσταλμένης, εκφράζοντας την προθυμία της UNESCO να ενισχύσει τις ανταλλαγές και τη συνεργασία με την Κίνα για την προώθηση νέων εξελίξεων στην παγκόσμια εκπαίδευση κοριτσιών και γυναικών.

Η Αζουλάι απένειμε στην Πενγκ τιμητικό πιστοποιητικό δεκαετούς υπηρεσίας. Η Πενγκ παρουσίασε στην UNESCO μια ταπισερί με τίτλο «Ανθισμένο Ανοιξιάτικο Μπουμπούκι» που δημιουργήθηκε από κοινού από τους δικαιούχους του Έργου «Ανοιξιάτικο Μπουμπούκι».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχολιάστε εδώ