Στα άκρα η σύγκρουση στην Κεντροαριστερά

Στα άκρα η σύγκρουση στην Κεντροαριστερά

–Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές

Μαίνεται ο πόλεμος στην «κεντροαριστερή πολυκατοικία», ενώ οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανεβαίνουν σταθερά, όσο πλησιάζουμε την ημερομηνία των ευρωεκλογών. Μήλον της έριδος για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ η δεύτερη θέση, που θα τους κατοχυρώσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καθότι το παιχνίδι παραμένει ανοιχτό, οι συγκρούσεις θα είναι καθημερινές και όλο και πιο σφοδρές.

Η εμπλοκή της Νέας Αριστεράς γίνεται με το βλέμμα στραμμένο στους αριστερούς ψηφοφόρους που  δυσανασχετούν με τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ επί ημερών Στ. Κασσελάκη.

Η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο Στ. Κασσελάκης αποκάλεσε «εκβιαζόμενο» τον Ν. Ανδρουλάκη για τον λόγο ότι δεν υπέβαλε μήνυση κατά του πρωθυπουργού για το ζήτημα των υποκλοπών. Έκτοτε η διαμάχη συνεχίστηκε με μικρά μόνο διαλείμματα, αλλά σε διάφορα πεδία. Σε κάθε κριτική εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ η Κουμουνδούρου του απαντά προσάπτοντας στον κ. Ανδρουλάκη την κατηγορία ότι λειτουργεί ως «ουρά» του Κυρ. Μητσοτάκη! Με τη Χαριλάου Τρικούπη να ανταπαντά ότι με τις αντικρουόμενες θέσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ δρα ως «χορηγός του Μητσοτάκη». Τελευταίο επεισόδιο στη σύγκρουση των δύο κομμάτων ήταν με αφορμή δηλώσεις του Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε «ευχάριστο διασκεδαστή» τον κ. Κασσελάκη. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στους ίδιους, υψηλούς, τόνους, απέδωσε δε την επίθεση του κ. Ανδρουλάκη στον πανικό του επειδή βλέπει ότι χάνει τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές.

Στην κριτική της προς τον ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά καταλογίζει στον κ. Κασσελάκη «σύμπλευση με την κυβέρνηση» για το γεγονός ότι υπερψήφισε την προμήθεια νέων πολεμικών εξοπλισμών και συμφώνησε με την αποστολή πολεμικού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα. Μιλούν ακόμη τα στελέχη της Νέας Αριστεράς για την «εκφυλιστική μετάλλαξη» του ΣΥΡΙΖΑ και για τον «αρχηγικό αυταρχισμό» του κ. Κασσελάκη.

Η… συνήθης απάντηση της Κουμουνδούρου είναι ότι με την κριτική τους τα στελέχη της Νέας Αριστεράς επί της ουσίας εξυπηρετούν τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη. Η σύγκρουση και σε αυτό το πεδίο θα είναι σφοδρή και συνεχής έως την ημέρα των εκλογών. Από τη μία, η Κουμουνδούρου θέλει να περιορίσει τις διαρροές ψηφοφόρων προς τη Νέα Αριστερά και να συσπειρώσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, το νεότευκτο κόμμα της Αριστεράς επιχειρεί να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ, απογοητευμένοι με τη μετάλλαξή του «διά χειρός Κασσελάκη».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ