Β. Οικονόμου στο “Π”: Στις ευρωεκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη

Β. Οικονόμου στο “Π”: Στις ευρωεκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη

Του
ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Βουλευτή ΝΔ Ανατολικής Αττικής,
Προέδρου Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής


Όλοι όσοι υποστηρίζουν ότι οι ευρωεκλογές είναι μια καλή ευκαιρία για να πειραματιστούν ή για να ρίξουν τη λεγόμενη «ψήφο διαμαρτυρίας» θα πρέπει να το σκεφτούν σοβαρότερα.

Στις ευρωεκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Οι ευρωεκλογές είναι μια εθνική κάλπη. Είναι μια κάλπη η οποία, εκ των πραγμάτων, θα έχει πολιτικό αντίκτυπο και στην εσωτερική πολιτική κατάσταση.

Από τη μια πλευρά, έχουμε την αποδεδειγμένη σοβαρότητα της κυβέρνησης και, από την άλλη, την πολιτική της επιπολαιότητας, του άκρατου λαϊκισμού, της στρατηγικής της κούφιας δημιουργίας εντυπώσεων με ανεδαφικές, υπερφίαλες και, κυρίως, μη κοστολογημένες προτάσεις.

Όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 9ης Ιουνίου τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και τόσο πιο γρήγορα και τολμηρά θα μπορούμε να προχωρήσουμε τις μεγάλες αλλαγές τις οποίες έχουμε δρομολογήσει και έχει τόσο ανάγκη η χώρα.

Ζητώ από τους πολίτες να μην επαναπαυθούν. Το 2024 δεν είναι 2019. Σήμερα υπάρχουν πολύ μεγάλες γεωπολιτικές αστάθειες. Η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια ταραγμένη γειτονιά και έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες προκλήσεις, είτε μιλάμε για την οικονομία είτε για την κλιματική αλλαγή, το ενεργειακό ή το μεταναστευτικό.

Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία η σταθερότητα και η συνέχεια, και οι πολίτες καλούνται να στείλουν ένα μήνυμα σταθερότητας στις εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην πατρίδα μας και ένα από τα ισχυρότερα -αν όχι το ισχυρότερο- κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη.

Είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που κάνει τώρα την Ελλάδα Ευρώπη, και υπό αυτό το πρίσμα παρουσίασε ένα ψηφοδέλτιο εμπειρίας αλλά και ανανέωσης. Ένα ψηφοδέλτιο βαθιά εθνικό και γνήσια ευρωπαϊκό. Ένα ψηφοδέλτιο που στέλνει το μήνυμα «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη» και εγγυάται την ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες αλλά και τη σταθερότητα και τη συνέχεια των μεταρρυθμίσεων στο εσωτερικό της χώρας.

Και μιλώντας για μεταρρυθμίσεις, θα ήταν αστοχία μου να μην αναφερθώ σε μια ακόμη καινοτομία της κυβέρνησής μας, την επιστολική ψήφο, όπου περισσότεροι από 200.000 ψηφοφόροι έχουν εγγραφεί προκειμένου να ψηφίσουν επιστολικά στις ευρωεκλογές.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, θα μπορέσουν να ψηφίσουν στις προσεχείς ευρωεκλογές χωρίς κανέναν περιορισμό.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ