Πλαγίως ο πρωθυπουργός

Πλαγίως ο πρωθυπουργός

Στο παρασκήνιο ο πρωθυπουργός καταβάλλει προσπάθειες να εξευμενίσει την Εκκλησία, η οποία, λόγω του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, έχει… ανέβει στα κεραμίδια!

Απεσταλμένοι του συναντούν τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και Μητροπολίτες και προσπαθούν να τους πείσουν να ρίξουν τους τόνους εναντίον της κυβέρνησης.

Αν τη στηρίξουν, δε, ακόμα καλύτερα! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έχει βάλει στο παιχνίδι και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, δεδομένου ότι στη δικαιοδοσία του υπάγονται αρκετές μητροπόλεις στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών αυτών θα φανούν (αν φανούν…) το βράδυ της 9ης Ιουνίου.

Σήμερα πάντως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακολουθήσει την Ακολουθία των Αγίων Παθών της Μεγάλης Πέμπτης στη Μητρόπολη Αθηνών.

Ευλόγησον

Απίστευτο μεν, αληθινό δε! Στο παιχνίδι των ευρωεκλογών έχει μπει –λένε οι πληροφορίες– και το Άγιο Όρος, καθώς, με αφορμή τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, σχεδόν όλες οι μονές έχουν ξεκινήσει εκστρατεία κατά της κυβέρνησης. Οι επικεφαλής δίνουν γραμμή σε όσους πιστούς γνωρίζουν ή επηρεάζουν να ψηφίσουν αλλά κόμματα, για να τιμωρήσουν παραδειγματικά την κυβέρνηση.

Οι περισσότερες, δε, τους συστήνουν να προτιμήσουν την Ελληνική Λύση και κάποιες λιγότερες τη Νίκη. Στη… μάχη έχουν μπει και οι παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, που δίνουν γραμμή υπέρ της Νίκης.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ