Κλείνει το χάσμα με την Εκκλησία; –Αγωνιώδης προσπάθεια Μητσοτάκη να αλλάξει το κλίμα

Κλείνει το χάσμα με την Εκκλησία; –Αγωνιώδης προσπάθεια Μητσοτάκη να αλλάξει το κλίμα

Συστηματικές, επισήμως αλλά και στο παρασκήνιο, προσπάθειες καταβάλλονται από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα που δημιούργησε στις σχέσεις της με την Εκκλησία ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Να αμβλυνθεί έτσι το «κλίμα οργής» που επικρατεί και να περιοριστούν οι απώλειες για τη Νέα Δημοκρατία εν όψει ευρωεκλογών. Την περασμένη Παρασκευή ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ταξίδεψαν μέχρι το Δήλεσι και επισκέφθηκαν δομές της Εκκλησίας, στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα ότι Κυβέρνηση και Εκκλησία βρίσκονται σε κοινή πορεία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας.

Και παράλληλα ότι το ρήγμα που είχε προκληθεί στις μεταξύ τους σχέσεις έκλεισε ή… έστω κλείνει σταδιακά. Η εξέλιξη αυτή έφερε χαμόγελα ικανοποίησης και ανακούφισης στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς η διαμάχη με την Εκκλησία εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους εν όψει ευρωεκλογών.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εντός της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο η κοινή εμφάνιση Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου είναι αρκετή (ικανή) να αλλάξει το κλίμα.

Και αυτό δεδομένου ότι στις τάξεις της Ιεράς Συνόδου υπάρχουν ορισμένοι λεγόμενοι «σκληροί» μητροπολίτες, που έχουν κηρύξει τον πόλεμο στην κυβέρνηση και δεν επηρεάζονται από τον Αρχιεπίσκοπο. Επιπλέον, στον χορό έχουν μπει και δεκάδες ιερείς ανά την επικράτεια, αλλά και μοναχοί, που δίνουν γραμμή στους πιστούς με τους οποίους έρχονται σε επαφή να στραφούν κατά της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζοντας άλλα κόμματα. Κατά… προτίμηση την Ελληνική Λύση και τη Νίκη! Κυβερνητικοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι το κατά πόσο η κοινή εμφάνιση Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου συνέβαλε στην άμβλυνση του κλίματος θα φανεί στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Όταν μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές που υπερψήφισαν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα βρεθούν στους ναούς για να παρακολουθήσουν τις Ιερές Ακολουθίες. Αν, δηλαδή, θα καταγραφούν και νέα κρούσματα αποδοκιμασιών από ιερείς ή πιστούς, όπως συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες, ή όλα θα κυλήσουν πιο ομαλά.
Είναι βέβαιο ότι εκεί θα είναι στραμμένα τα βλέμματα από το Μέγαρο Μαξίμου.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Πλαγίως ο πρωθυπουργός



Σχολιάστε εδώ