ΚΑΙΡΟΣ: Άστατος καιρός με τοπικές βροχές εως το Μ. Σάββατο

ΚΑΙΡΟΣ: Άστατος καιρός με τοπικές βροχές εως το Μ. Σάββατο


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org

• Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές αναμένονται στην βόρεια Κρήτη, βόρειες Κυκλάδες, νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου, Εύβοια, βόρεια Αττική, αν. Στερεά, αν. Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη όπου μέχρι και το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές. Μέχρι και το μεσημέρι με απόγευμα θα εκδηλωθεί τοπικές βροχές με την μορφή αστάθειας και στην υπόλοιπη δυτική ηπειρωτική χώρα με έμφαση όμως ορεινές/ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στα νησιωτικά τους 20 με 23 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παραμείνουν βόρειοι ενισχυμένοι με μικρή εξασθένηση στα 5-6 και τοπικά τα 7bf. Στο Ιόνιο νότιο ρεύμα στα 3-5bf.



 

• Μ.ΠΕΜΠΤΗ: Αρχικά τα ξημερώματα λίγες τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, πιο πρόσκαιρα στην νότια και νοτιοανατολική Πελοπόννησο, δυτικές Κυκλάδες και δυτική ορεινή Κρήτη. Μέχρι τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά της χώρας και θα εκδηλωθεί αστάθεια τοπικά με έμφαση περιοχές μακριά από την θάλασσα και κυρίως ορεινά/ημιορεινά. Μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και θα εξασθενήσουν σημαντικά. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στα νησιωτικά τους 22 με 24 βαθμούς. Οι άνεμοι θα αρχίζουν να εξασθενούν στο Αιγαίο και θα στραφούν δυτικοί γενικά στα 5 και τοπικά 6bf στο Αιγαίο(κεντρικό και νότιο) και στο Ιόνιο τα 3-5bf.

• Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Άστατος καιρός αρχικά στα δυτικά και βόρεια και μέχρι και τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στην υπόλοιπη χώρα κυρίως σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές και θα εκδηλωθούν μπόρες αστάθειας. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά. Προς το βράδυ άστατος καιρός και πάλι στα δυτικά και κυρίως πιο εκτεταμένα φαινόμενα στα βόρεια. Η θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 βαθμούς. Οι άνεμοι δυτικοί όπου θα φτάσουν στα Πελάγη τα 5-6bf και τοπικά τα 7bf στα νότια του Αιγαίου.

• Το Μεγάλο Σάββατο μια πιθανή μικροδιαταραχή μπορεί να επηρεάσει τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Δεν φαίνεται να είναι κάτι το σημαντικό, αφού οι βροχές θα είναι πρόσκαιρες και όχι σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 – 28 βαθμούς και στα νησιωτικά τους 24 – 26 βαθμούς.

• Την Κυριακή του Πάσχα δεν φαίνεται να χαλάει σημαντικά ο καιρός, εκτός από κάποιες πρόσκαιρες μπόρες θερμικής αστάθειας που μπορεί να εκδηλωθούν προς το μεσημέρι τοπικά στα ηπειρωτικά, με γρήγορη όμως βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια, λίγο υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή, επίπεδα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ