Γιατί συναντήθηκε με τον ΥΠΕΞ της Νορβηγίας ο Χρ. Στυλιανίδης;

Γιατί συναντήθηκε με τον ΥΠΕΞ της Νορβηγίας ο Χρ. Στυλιανίδης;

Η αλήθεια είναι ότι μας έ­κανε μεγάλη εντύπωση η εμμονή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητοσοτάκη να περιθάλψει πολιτικά τον Χρήστο Στυλιανίδη, έναν κύπριο πολιτικό, ο οποίος είχε οριστεί από τον Νίκο Αναστασιάδη Επίτροπος της Κύπρου στην Κομισιόν, αλλά η θητεία του δεν ανανεώθηκε από τον κύπριο πρόεδρο για λόγους που είναι γνωστοί στην Κύπρο.

Προβλήθηκε στην Ελλάδα ως ο «ειδικός» της Πολιτικής Προστασίας, κάτι που δεν αποδείχθηκε φυσικά στις δασικές πυρκαγιές. Και όμως ο πρωθυπουργός τον έβαλε σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, και μάλιστα τον διόρισε υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας. Μια θέση που ενδείκνυται για καλές δημόσιες σχέσεις με τον εφοπλιστικό κόσμο.

Και ξαφνικά είδαμε τον Χρήστο Στυλιανίδη, υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, να συναντάται με τον ΥΠΕΞ της Νορβηγίας Έσπεν Μπαρθ Άιντα. Ο κύριος αυτός είναι ο πρώην απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Κυπριακό, που προσπάθησε να μπλέξει την Ελλάδα και την Κύπρο στη διάρκεια των συνομιλιών του Κραν Μοντανά, παίζοντας τα δικά του παιχνίδια, που συμπωματικά ευνοούσαν και κάλυπταν την αδιαλλαξία της Τουρκίας, η οποία οδήγησε και σε ναυάγιο τις συνομιλίες.

Θα ήταν πάντως προτιμότερο ο υπουργός να ασχοληθεί περισσότερο με τα του χαρτοφυλακίου του και αν θέλει να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού, ας το κάνει πολιτευμένος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύπρο…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ