Ανάλεκτα…

Ανάλεκτα…

[Ανάλεκτα…]

Φωτιά η «Θεοπούλα»
Μια εφ’ όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε η Έφη Παπαθεοδώρου. Πιο συγκεκριμένα, εξομολογήθηκε ότι «δεν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα στον χώρο μας, άμα δεν ήσουν μες στα παρασκήνια». Και πρόσθεσε: «Πήγαινα στον δρόμο και μου φώναζαν ‘‘Θεοπούλα’’ από εδώ, ‘‘Θεοπούλα’’ από εκεί, αφού και τώρα, μετά από 15 χρόνια, ‘‘Θεοπούλα’’ με φωνάζουν».
Όταν, δε, ο ρεπόρτερ τη ρώτησε για τον νυν αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, η ηθοποιός ήταν κατηγορηματική. «Μην μου αναφέρεις το ό­νομα! Με συγχωρείς πάρα πολύ, για αχυρανθρώπους δεν θέλω να μιλάω, ούτε να βλέπω. Δεν θέλω, μη μου μιλάς για αυτό το άτομο».

Τον προκαλεί
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης επανέφερε την πρότασή του για τη συγκρότηση μιας «μεγάλης προοδευτικής παράταξης». Ο κ. Σπίρτζης, σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε μια αντιπολίτευση που να έχει πείσει για την ανατροπή».
«Δεν πρέπει να είμαστε στη λογική πότε πρέπει να πέσει η Νέα Δημοκρατία. Πρέπει να συγκροτηθεί μια μεγάλη προοδευτική παράταξη, με προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων του προοδευτικού Κέντρου. Δηλαδή, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όποιος άλλος», πρότεινε ο πρώην υπουργός. Όλα αυτά τα λέει ο Σπίρτζης για να πικάρει τον Κασσελάκη, που καταφέρεται συνεχώς εναντίον του Ανδρουλάκη.

Επανέφερε τους παλιούς
Το ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά του να επιτύχει καλή επίδοση στις ευρωεκλογές, επιστρατεύει παλιά και νέα στελέχη. Στις τελευταίες συσκέψεις στη Χαριλάου Τρικούπη είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένη η παλαιά φρουρά Σαλαγιάννη – Κουτσούκου, καθώς, πλην των θεσμικών αρμοδιοτήτων τους –ο ένας είναι διευθυντής του κόμματος και ο έτερος διευθυντής της ΚΟ–, έχουν αυξημένο ρόλο και στο οργανωτικό κομμάτι. Την εμφάνισή του στις συσκέψεις έχει κάνει ξανά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Διαμάχη
Ένας μικρός εμφύλιος έχει ξεσπάσει στη Νέα Υόρκη μεταξύ του πρώην υπουργού και σημαίνοντος στελέχους της ομογένειας Αντώνη Διαματάρη και του προξένου στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου.

Η αγωνία της Κύπρου
Το γεγονός ότι από το Φόρουμ των Δελφών παρέλασε όλος ο πολιτικός κόσμος έδωσε τη δυνατότητα ακόμη και για διμερείς συναντήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δημήτρης Καιρίδης και ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Ιωάννου είχαν διμερή συνάντηση, καθώς η Κύπρος είναι υπό ασφυκτική πίεση λόγω πολύ αυξημένων μεταναστευτικών ροών από τον Λίβανο. Σκοπός της συνάντησης, να βοηθήσει όσο μπορεί η Ελλάδα την Κύπρο με παρεμβάσεις στις Βρυξέλλες, καθώς αυτό που συμβαίνει στη Μεγαλόνησο είναι πρωτοφανές και δύσκολα διαχειρίσιμο.

Θα πάνε παντού
Κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή Χριστόφορο Μπουτσικάκη σαρώνουν τα εκλογικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες, καταγράφοντας τις περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά του Βελόπουλου και της Νίκης. Δεν θα αφήσουν περιοχή που να μην την επισκεφτούν.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

    No feed items found.


Σχολιάστε εδώ