Ν. Γκουλής στο “Π”: Σοβαρότητα, δύναμη, πίστη και προσοχή

Ν. Γκουλής στο “Π”: Σοβαρότητα, δύναμη, πίστη και προσοχή

Του
ΝΙΚΟΥ ΓΚΟΥΛΗ
Προπονητή Ποδοσφαίρου


Το έλεγα πριν από τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, το λέω και τώρα. Ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει μέχρι τον τελικό. Και εδώ που βρίσκεται, ένα βήμα πριν, είμαι βέβαιος ότι δεν θα χαμηλώσει ταχύτητα, ούτε θα λιγοστέψει την προσπάθειά του.

Η Άστον Βίλα είναι ομαδάρα, παίζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο και εντυπωσιάζει στο αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά σ’ έναν ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να φοβηθεί. Ο αντίπαλος μπορεί να είναι δυνατός, αλλά δεν είναι φόβητρο. Άρα, οφείλει να επιδείξει σοβαρότητα, δύναμη, πίστη και προσοχή. Και ναι, αισιοδοξώ.

Εννοείται πως στην Αγγλία θα δεχτεί σφοδρή πίεση. Είναι τέτοιο το στιλ της Άστον Βίλα, που αν ο αντίπαλός της δεν προσέξει, κινδυνεύει με βαρύ σκορ. Θέλει προσοχή, και μεγάλη μάλιστα. Να μην ξεφύγει το σκορ. Να σκοράρει, αν είναι δυνατόν, η ελληνική ομάδα, αλλά κυρίως να έχει τον νου της στις επιθέσεις των Άγγλων, καθώς θα υπάρχουν στιγμές που θα εκδηλώνονται κατά κύματα. Ούτε η ρεβάνς θα είναι εύκολη. Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα «φλέγεται» κυριολεκτικά, αλλά σύλλογοι αυτού του βεληνεκούς δύσκολα επηρεάζονται.

Το ζητούμενο είναι να επιχειρήσει ο Ολυμπιακός από το πρώτο παιχνίδι να δείξει ανταγωνιστικός απέναντι σε μια ομάδα που παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Μπορεί!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ