Φρενάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ τα αυτογκόλ του προέδρου του

Φρενάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ τα αυτογκόλ του προέδρου του

ΑΠΕΙΡΙΑ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

Τα αυτογκόλ, απόρροια της απειρίας του και της έλλειψης στρατηγικής, τείνουν να γίνουν το σήμα κατατεθέν του Στ. Κασσελάκη και υπονομεύουν σε σημαντικό βαθμό την προσπάθεια ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Κασσελάκης ολοκλήρωσε μια ασυνήθιστα μεγάλη περιοδεία στο Αιγαίο, ερχόμενος σε επαφή με τους κατοίκους των ακριτικών νησιών. Ω­στόσο, η σημασία και η επιδραστικότητα του γεγονότος αυτού επισκιάστηκε από τις δηλώσεις του για τις δαπάνες για την υγεία.

Συ­γκεκριμένα, εμφανίστηκε να αγνοεί βασικά μεγέθη, αφού τόνισε ότι πρέπει να αυξηθούν οι δαπάνες για την υγεία στο 5% του ΑΕΠ – στην ουσία ζητούσε μείωση, αφού το 2024 οι δαπάνες για την υγεία φτάνουν το 5,7%. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί σάλος και να δεχτεί τα πυρά της κυβέρνησης αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις δυσμενείς εντυπώσεις, υποστήριξε ότι εννοούσε +5% από ό,τι είναι σήμερα, δηλαδή… 11%!

Αναφορά που έφερε νέο γύρο επικρίσεων, αλλά αυτήν τη φορά και ειρωνικών σχολίων. Τον προβληματισμό τους για την εικόνα που παρουσιάζει συχνά πυκνά ο κ. Κασσελάκης εκφράζουν αρκετά στελέχη, αλλά εν όψει… εκλογών αποφεύγουν οποιοδήποτε δημόσιο σχόλιο.

Στο επιτελείο του πάντως προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη σημασία του τελευταίου αυτογκόλ, «αύριο θα έχει ξεχαστεί», λένε, και ως εκ τούτου θεωρούν ότι δεν θα έχει καμιά επίδραση στην αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου! Αν έχουν δίκιο ή πέφτουν έξω, θα φανεί ως έναν βαθμό και όταν ανοίξουν οι κάλπες και αρχίσει η καταμέτρηση. Αν τα αυτογκόλ είναι ένα από τα μελανά σημεία της προεδρίας Κασσελάκη, η έλλειψη οργάνωσης και προγραμματισμού τείνει να γίνει το δεύτερο κατά σειρά.

Τα όργανα υπολειτουργούν, προετοιμασία σε κεντρικό επίπεδο για τις ευρωεκλογές δεν υπάρχει. Και αυτό διότι ο κ. Κασσελάκης λειτουργεί εντελώς συγκεντρωτικά, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τον ίδιο και μια στενή ομάδα συνεργατών του.

Με συνέπεια να επικρατεί μια ασάφεια και μια γενικότερη σύγχυση ως προς τη στρατηγική του κόμματος και τις θέσεις του στα θέματα μείζονος σημασίας.

Και φυσικά τις άστοχες δηλώσεις και τα αυτογκόλ. Το ερώτημα είναι αν όλα αυτά θα επηρεάσουν και σε ποιον βαθμό την ψήφο των ελλήνων πολιτών.

Μεταδοτικό
Καταπώς φαίνεται, τα αυτογκόλ είναι… μεταδοτική ασθένεια στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο εξάδελφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος ευρωβουλευτής Β. Κασσελάκης στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης χαρακτήρισε «ευπρόσδεκτες» τις ψήφους των ψηφοφόρων των Σπαρτιατών, που μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου δεν θα πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές.

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου ήταν, όπως αναμενόταν, σφοδρές και συνοδεύτηκαν με κατηγορίες για «υπόγειες διαδρομές» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ακροδεξιάς. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής… διευκρίνισε ότι επρόκειτο για προσωπικές απόψεις του και ότι δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Το κακό, ωστόσο, είχε ήδη γίνει.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ