Σ. Αρναούτογλου στο “Π”: Συμμετέχοντας στην Ευρωβουλή: Μια φωνή για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Σ. Αρναούτογλου στο “Π”: Συμμετέχοντας στην Ευρωβουλή: Μια φωνή για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Του
ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ
Υποψήφιου Ευρωβουλευτή με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ


Η Ευρωβουλή αποτελεί τον δημοκρατικό θεσμό που εκπροσωπεί άμεσα τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε μια εποχή κρίσεων και αβεβαιότητας, η φωνή μας στο Ευρωκοινοβούλιο είναι πιο σημαντική από ποτέ. Χρειάζεται ηγεσία που να εμπνέει, να ενώνει και να προωθεί λύσεις για τα κοινά μας προβλήματα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο για μια Ευρώπη που προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες της, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της ανεργίας και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η ισότητα στις ευκαιρίες και η κοινωνική δικαιοσύνη είναι αδιαπραγμάτευτα αγαθά για την ΕΕ. Η ισότητα δεν είναι απλώς ένα ιδανικό αλλά ένας αγώνας για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας όπου όλοι έχουν ίση πρόσβαση σε ευκαιρίες, δικαιώματα και πόρους, λαμβάνοντας υπόψη τη διαφορετικότητά τους, ενώ η κοινωνική δικαιοσύνη οφείλει να διασφαλίζει ότι κανείς δεν αφήνεται πίσω, παρέχοντας την απαραίτητη υποστήριξη σε όσους τη χρειάζονται, ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να διεκδικήσουν το μέλλον που τους αξίζει.

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια σοβαρή απειλή, αλλά ταυτόχρονα φέρνει και νέες ευκαιρίες για αλλαγή και πρόοδο. Εάν αξιοποιήσουμε σωστά αυτές τις ευκαιρίες, μπορούμε να χτίσουμε ένα περισσότερο βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον για όλους. Δεν θα πρέπει να γίνει φοβικό σύνδρομο! Αντί για φόβο, χρειαζόμαστε: Ενημέρωση, διότι είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την επιστήμη και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Ατομικές και συλλογικές προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και προσαρμογή στις αλλαγές που ήδη συμβαίνουν αλλά και διεθνή συνεργασία για την αντιμετώπισή της με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο. Η κλιματική αλλαγή είναι μια σοβαρή πρόκληση, αλλά δεν είναι ανυπέρβλητη. Με γνώση, αποφασιστικότητα και συνεργασία, μπορούμε να χτίσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να υιοθετηθεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση όσον αφορά την ανάπτυξη των ΑΠΕ, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα οφέλη όσο και τους κινδύνους. Η προσεκτική χωροθέτηση, η υιοθέτηση κατάλληλων τεχνολογιών και η ενεργός συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών είναι απαραίτητες για την υλοποίηση βιώσιμων και αποδοτικών έργων ΑΠΕ. Μόνο με υπεύθυνη υλοποίηση και ολοκληρωμένο σχεδιασμό οι ΑΠΕ μπορούν να προσφέρουν μια βιώσιμη λύση για την ενεργειακή κρίση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε μια εποχή γεμάτη γεωπολιτικές προκλήσεις και αστάθεια, η ασφάλεια και η άμυνα της Ευρώπης αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να λάβει δυναμικά μέτρα για να διασφαλίσει την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία των πολιτών της.

Ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αναγνωρίζω την τεράστια δυναμική που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Έχει τη δυνατότητα να εκσυγχρονίσει τις βιομηχανίες μας, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής μας και να αντιμετωπίσει μερικά από τα πιο πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας. Παρ’ όλα αυτά, μόνο η υπεύθυνη και ηθική αξιοποίηση της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με την ανθρώπινη δράση και τη συλλογική προσπάθεια, αποτελεί τον δρόμο προς ένα πιο βιώσιμο και ασφαλές μέλλον για τον πλανήτη μας. Η υλοποίηση αυτών οφείλει να λάβει υπόψη τις προκλήσεις που σχετίζονται με το ψηφιακό χάσμα, το κόστος και την κυβερνοασφάλεια. Επιπλέον, η υπερβολική εξάρτηση από την τεχνολογία δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό και απώλεια παραδοσιακών γνώσεων και πρακτικών.

Σας καλώ, λοιπόν, να με στηρίξετε στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια καλύτερη Ευρώπη για όλους!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ