ΚΑΙΡΟΣ: Μετά το καλοκαίρι του Απρίλη, η άνοιξη του Μάη

ΚΑΙΡΟΣ: Μετά το καλοκαίρι του Απρίλη, η άνοιξη του Μάη


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org

Σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος, με αστάθεια μικρής διάρκειας να εκδηλώνεται τις θερμές ώ­ρες σε περιοχές της Ανατολικής Θράκης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή ά­νοδο, φτάνοντας στα δυτικά τους 27 βαθμούς και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα τους 25 βαθμούς.

Στα νησιά του Αιγαίου θα είναι πιο ψυχρός ο καιρός λόγω και του ενισχυμένου βοριά, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 20 – 23 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 3 – 5 Μποφόρ στο Ιόνιο και τα 7 – 8 μποφόρ στο Αιγαίο.



 

• Μπαίνοντας στη Μεγάλη Εβδομάδα και τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με ενισχυμένους τους βοριάδες στο Αιγαίο στα 6 – 7 και τοπικά 8 Μποφόρ, ενώ λίγα τοπικά φαινόμενα, μικρής διάρκειας, θα εκδηλωθούν στην ανατολική προσήνεμη χώρα, όπου θα σχηματιστούν τοπικές συννεφιές, και συγκεκριμένα σε περιοχές της Κρήτης, στις Κυκλάδες, στην Εύβοια, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στη Βόρεια, κυρίως, Αττική και στην Ανατολική Στερεά.

Όσον αφορά την υπόλοιπη χώρα, υπάρχει μικρή πιθανότητα για αστάθεια, μικρής διάρκειας, τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα ορεινά. Χαμηλά θα είναι γενικά τα επίπεδα υγρασίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα επίπεδα της Κυριακής.

•Τη Μεγάλη Πέμπτη φαίνεται ότι η αστάθεια θα κάνει την εμφάνισή της σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, με έμφαση στις ορεινές – ημιορεινές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας, τις θερμές ώρες της ημέρας, αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα προς το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο και θα αρχίσουν να εξασθενούν σταδιακά.


•Τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά στα ηπειρωτικά, με έμφαση στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, όπου θα εκδηλωθεί αστάθεια, με βελτίωση προς το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

• Το Μεγάλο Σάββατο μια πιθανή μικροδιαταραχή μπορεί να επηρεάσει τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Δεν φαίνεται να είναι κάτι το σημαντικό, αφού οι βροχές θα είναι πρόσκαιρες και όχι σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 – 28 βαθμούς και στα νησιωτικά τους 24 – 26 βαθμούς.

• Την Κυριακή του Πάσχα δεν φαίνεται να χαλάει σημαντικά ο καιρός, εκτός από κάποιες πρόσκαιρες μπόρες θερμικής αστάθειας που μπορεί να εκδηλωθούν προς το μεσημέρι τοπικά στα ηπειρωτικά, με γρήγορη όμως βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια, λίγο υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή, επίπεδα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ