Γ. Νικητιάδης στο “Π”: Ευρωεκλογές με πολιτικές προτάσεις, χωρίς διλήμματα και στυλ influencer

Γ. Νικητιάδης στο “Π”: Ευρωεκλογές με πολιτικές προτάσεις, χωρίς διλήμματα και στυλ influencer

Του
ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ
Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δωδεκανήσου,
πρώην Υφυπουργού


Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να καταδείξουμε όχι απλώς την αντίδρασή μας στην κυβερνητική πολιτική αλλά και τη θέλησή μας για αλλαγή πορείας της χώρας. Για ουσιαστική αντιμετώπιση της ακρίβειας, για πραγματική στήριξη των εθνικών θεμάτων, για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας και για την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών.

Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το απειλητικό δίλημμα του κ. Μητσοτάκη, που θέλει ισχυρή τη ΝΔ για να έχει η χώρα πολιτική σταθερότητα. Το μόνο που δεν έχουν πει ανοιχτά ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του είναι: «Μητσοτάκης ή χάος». Και η εικόνα αυτή μεγεθύνεται από την υπερπροβολή των δράσεων του πρωθυπουργού, που όμως έχουν μόνο επικοινωνιακό υπόβαθρο.

Από την άλλη πλευρά, αντί για ουσιαστικές προτάσεις και πολιτική στάση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Κασσελάκη, έχουμε την προβολή του lifestyle και απόψεων που δεν συνάδουν με τις παραδοσιακές αξίες της Αριστεράς. Η στάση που ακολουθεί έως τώρα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την καλύτερη χορηγία, δημοσκοπική και όχι μόνο, για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μέχρι στιγμής, από την πλευρά του κ. Κασσελάκη ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση με προτάσεις δεν έχουμε δει. Έχουμε μάθει πότε έχει γενέθλια ο σκύλος του, έχουμε δει το σπίτι του, έχουμε μάθει για τα βαφτίσια και για την κολυμβήθρα, αλλά ουσιαστικό πολιτικό λόγο δεν έχουμε ακούσει. Μοιάζει σαν να υπάρχει ένας άκρατος και άτυπος διαγωνισμός για το ποιος θα έχει περισσότερους ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περισσότερα likes!

Το ΠΑΣΟΚ αυτήν τη στιγμή είναι το κόμμα που ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση, με θέσεις, προτάσεις και επιχειρήματα. Είμαστε η μοναδική πολιτική δύναμη στη χώρα που αναδεικνύει και ταυτοχρόνως προτείνει λύσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας των ελλήνων πολιτών. Η ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά, η χαμηλή αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, η ιδιωτικοποίηση της υγείας, η απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης, το δημογραφικό, οι παλινωδίες στην εξωτερική πολιτική, οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις πολιτικών αρχηγών και αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα προβλήματα των αγροτών, η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών και πολλά άλλα προβλήματα έχουν κοινό παρονομαστή, την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και αυτομάτως τίθεται το ερώτημα: Από τι ακριβώς θα αποσταθεροποιηθεί η χώρα αν δεν πάρει η ΝΔ στις ευρωεκλογές ποσοστό πάνω από το 29,99%; Η Ελλάδα έχει ήδη σοβαρότατα προβλήματα και οι θεσμοί στη χώρα μας αντιμετωπίζουν σοβαρότατες προκλήσεις, όπως διαφάνηκε τόσο στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου όσο και στην πρόσφατη έκθεση του State Department των ΗΠΑ.

Οι ευρωεκλογές δεν έχουν διακύβευμα την πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα πρέπει να δώσει το μήνυμα πως οι Έλληνες θέλουν στροφή στη Σοσιαλδημοκρατία, καθώς είναι ο μοναδικός πολιτικός χώρος που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα αλλά και την ανάπτυξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια ήρθε αντιμέτωπη με την πανδημία του κορονοϊού και με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και προσφάτως με την πολεμική αναταραχή στη Μέση Ανατολή. Ταυτοχρόνως, βλέπουμε την άνοδο ακραίων αντιλήψεων της Δεξιάς σε όλη την ήπειρο. Δυστυχώς, υπό την ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος, μέλος του οποίου είναι η ΝΔ, η ΕΕ δεν κατάφερε να έχει τα απαραίτητα αντανακλαστικά ούτε για να αποτρέψει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ούτε για να διαδραματίσει ειρηνευτικό ρόλο σε όλες τις συγκρούσεις που συμβαίνουν στο εγγύς γεωστρατηγικό της περιβάλλον. Οι Σοσιαλδημοκράτες και το ΠΑΣΟΚ θέλουν μια ΕΕ που να μπορεί να ασκεί ενιαία εξωτερική πολιτική, να έχει Ευρωστρατό, η αναγκαιότητα του οποίου είναι πλέον εμφανής, ενιαία ενεργειακή πολιτική και ισχυρές υποστηρικτικές κοινωνικές δομές. Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη πρωταγωνιστή των εξελίξεων και όχι δεμένη σε άρματα συμφερόντων και απλό διαχειριστή οικονομικών δεδομένων. Οι Ευρωσοσιαλιστές και το ΠΑΣΟΚ έχουν αποδείξει στην πορεία τους μέσα στην πολιτική ιστορία ότι κατάφεραν να στηρίξουν τους θεσμούς της Ενωμένης Ευρώπης παλαιότερα και τώρα μπορούν να εγγυηθούν ξανά μια ισχυρή και κοινωνικά δίκαιη Ευρωπαϊκή Ένωση.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ