Καιρός: O Άστατος καιρός συνεχίζεται τοπικά

Καιρός: O Άστατος καιρός συνεχίζεται τοπικά


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org

ΠΕΜΠΤΗ: Άστατος καιρός θα επικρατήσει στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια μέχρι και τις θερμές ώρες με τοπικές βροχές, όπου το απόγευμα θα βελτιωθεί ο καιρός σημαντικά με λίγα τοπικά φαινόμενα προς το βράδυ στην Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Λίγες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα με αστάθεια να εκδηλώνεται πρόσκαιρα μικρής διάρκειας στα ορεινά τις θερμές ώρες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα αφορούν μεγάλα υψόμετρα της βόρειας χώρας πάνω από τα 1400μ. με 1500μ. Οι άνεμοι Δ-ΒΔ στα 4-5bf στα Πελάγη ενώ στα νότια θαλάσσια φτάσουν τα 6-7bf ριπές. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 19 βαθμούς, στα δυτικά τους 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς.



 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αίθριος θα είναι ο καιρός στην χώρα, με καλές γενικά καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Μέχρι τις θερμές ώρες θα εκδηλωθεί αστάθεια τοπικά σε δυτικές και βόρειες περιοχές όπως επίσης και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Βελτίωση του καιρού αργά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 με 22 βαθμούς στην χώρα, σε φυσιολογικές τιμές των μέσων κλιματικών δεδομένων. Οι άνεμοι Δ-ΒΔ στα 4-6bf στα Πελάγη.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Καλές καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού χώρου με αστάθεια τοπικά να εκδηλώνεται μέχρι και τις θερμές ώρες μικρής διάρκειας σε περιοχές δυτικής, κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής κυρίως χώρα με έμφαση ορεινές/ημιορεινές περιοχές. Βοριάδες οι άνεμοι στα 3-5bf στο Ιόνιο και στο Αιγαίο ενισχυμένοι στα 5-7bf.  Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο φτάνοντας τους 23 με 24 βαθμούς.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ