Διμέτωπος αγώνας από Ανδρουλάκη – Εφικτός ο στόχος της δεύτερης θέσης, λένε από τη Χαρ. Τρικούπη

Διμέτωπος αγώνας από Ανδρουλάκη – Εφικτός ο στόχος της δεύτερης θέσης, λένε από τη Χαρ. Τρικούπη

Σε πείσμα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να χάνει έδαφος στην κούρσα για τη δεύτερη θέση, ο Ν. Ανδρουλάκης εξακολουθεί να δηλώνει πολύ αισιόδοξος για την έκβαση των ευρωεκλογών και βέβαιος για την επίτευξη του βασικού στόχου.

Εμφανίζεται, δε, βέβαιος ότι το Κίνημα θα κινηθεί ανοδικά το επόμενο διάστημα και στις 9 Ιουνίου θα καταγράψει μια επίδοση που θα το καταστήσει πρωταγωνιστή των εξελίξεων την επόμενη ημέρα.
Από τις δημόσιες παρεμβάσεις και τις τοποθετήσεις του τις τελευταίες εβδομάδες προκύπτει σαφώς ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα κινηθεί στη λογική του διμέτωπου αγώνα, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει ψήφους από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση είναι σκληρή και σε όλα σχεδόν τα πεδία και θέματα. Αλαζονεία, διαφθορά, συγκάλυψη, εξυπηρέτηση συμφερόντων, καταπάτηση του δικαίου είναι μερικές μόνο από τις κατηγορίες που προσάπτει στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον Κυρ. Μητσοτάκη. Ταυτόχρονα υπογραμμίζει την αποτυχία της κυβέρνησης στα ζητήματα της οικονομίας, της δημόσιας ασφάλειας, της ακρίβειας κ.ά. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, μάλιστα, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «τροχονόμο της ακρίβειας».

Υποκλοπές, Τέμπη, Στεγαστικό παραμένουν ψηλά στην ατζέντα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Σε υψηλούς τόνους, όμως, κινείται η κριτική του κ. Ανδρουλάκη και έναντι του Στ. Κασσελάκη. Κάνει λόγο για σύγχυση στην πολιτική στρατηγική και πανσπερμία απόψεων και ότι υπό την αρχηγία του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τις προϋποθέσεις να παρουσιάσει μια σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας.

Χαρακτηρίζει, δε, τον κ. Κασσελάκη «μάννα εξ ουρανού» για τον Κυρ. Μητσοτάκη και επισημαίνει ότι με την ανερμάτιστη πολιτική της η Κουμουνδούρου στηρίζει ουσιαστικά την κυβέρνηση. «Ο τόπος χρειάζεται σοβαρή, ισχυρή, προοδευτική α­ντιπολίτευση», τονίζει σε κάθε ευκαιρία και προσθέτει ότι αυτόν τον ρόλο μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να υπηρετήσει.

Θέλοντας, προφανώς, να στείλει μήνυμα σοβαρότητας, ο κ. Ανδρουλάκης δεν ακολούθησε την πρακτική των κ. Μητσοτάκη και Κασσελάκη στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές.

Δεν υπέκυψε στον πειρασμό να εντάξει σε αυτό celebrities και stars της τηλεόρασης για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους. Χαρακτήρισε, δε, «ψηφοθηρική» την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να συμπεριλάβει στη λίστα της Νέας Δημοκρατίας τον έγκλειστο στις αλβανικές φυλακές δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και ότι ο μοναδικός του στόχος είναι να σταματήσει τις διαρροές ψηφοφόρων της παράταξης προς τα κόμματα της Δεξιάς. Αιχμηρός ήταν έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και για τις απόψεις του περί θρησκείας και… θαυμάτων, καθώς τον παρομοίασε με τον Κυρ. Βελόπουλο.

Είναι προφανές ότι όσο πλησιάζουμε τον χρόνο των ευρωεκλογών τόσο ο Ν. Ανδρουλάκης θα ανεβάζει την ένταση του διμέτωπου αγώνα κατά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ