Αν. Τσουκαράκης στο “Π”: Μόνο με ένα ισχυρό ΚΚΕ και στην Ευρωβουλή μπορούμε να πούμε δυνατά: «ΟΧΙ στα πολεμοκάπηλα σχέδια της ΕΕ»

Αν. Τσουκαράκης στο “Π”: Μόνο με ένα ισχυρό ΚΚΕ και στην Ευρωβουλή μπορούμε να πούμε δυνατά: «ΟΧΙ στα πολεμοκάπηλα σχέδια της ΕΕ»

Του
ΑΝΕΣΤΗ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ
Υποψήφιου Ευρωβουλευτή ΚΚΕ, Συνταγματάρχη ε.α.,
Προέδρου Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Στρατιωτικών (ΠΟΜΑΣ),
Επίτιμου Προέδρου Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ)


Δεν θα περίμενε κανείς τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από μια διακρατική ιμπεριαλιστική συμμαχία όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση. Από γεννήσεώς της διαφαινόταν ο σκοπός της ίδρυσής της: Η αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, στο οποίο περιλαμβάνεται και ό,τι έχει να κάνει με την πολεμική βιομηχανία. Εκεί ρέει άφθονο το χρήμα. Εκεί υπάρχει ο πλούτος.

Το εμπόρευμα της πολεμικής βιομηχανίας δοκιμάζεται και καταναλώνεται σε real time μόνο στο πεδίο. Στο πολεμικό πεδίο. Εκεί διορθώνονται τυχόν αστοχίες οπλικών συστημάτων, οι αντοχές τους, τα αποτελέσματά τους, και εκεί δημιουργούνται οι ανάγκες για ολοένα και περισσότερα όπλα. Όσα καταναλώνονται τόσα, και ακόμα περισσότερα, πρέπει να κατασκευαστούν.

Με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ (1992), η ΕΕ έθεσε τις βάσεις και για τη «Στρατηγική Αυτονομία» της. Έβαλε πλώρη για τη δημιουργία Ευρωστρατού.

Σήμερα διεξάγονται δύο ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, με την ανοιχτή στήριξη και υποκίνηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Η ΕΕ δηλώνει παρούσα. Η συμμετοχή της Ελλάδας, με ευθύνη της ΝΔ και με τη στήριξη όλων των λοιπών αστικών κομμάτων, καθιστά ολοένα και περισσότερο τη χώρα μας και τον λαό της στόχο αντιποίνων και ανοίγει την «πόρτα της κολάσεως».

Ουκρανία. Ο ουκρανικός και ο ρωσικός λαός, εν μέσω ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μια, Ρωσία από την άλλη, μετρούν θανάτους και ζημιές. Η Ουκρανία, σάκος του μποξ. Η Ελλάδα, βλέποντας έδαφος για κερδοφορία των ομίλων που θα αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στα κατεστραμμένα εδάφη της Ουκρανίας, υποστηρίζει με τα μπούνια τις πολεμικές επιχειρήσεις. Πρώτα από όλα, με τις βάσεις των ΗΠΑ, αλλά και λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο της χώρας έχουν παραχωρηθεί «εν λευκώ» στην αμερικανοΝΑΤΟϊκή συμμαχία, προκειμένου οπλισμός, υλικά, μέσα και πολεμοφόδια να μεταφέρονται στο πεδίο της μάχης, στην Ουκρανία. Οι αποθήκες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αδειάζουν από αναγκαίο για την άμυνα της χώρας μας οπλισμό. Επικίνδυνα και απαγορευμένα από συνθήκες όπλα (βλ. λευκός φώσφορος) πωλούνται στην Τσεχία, προκειμένου να μεταφερθούν στην Ουκρανία. Τα νησιά μας απογυμνώνονται από οπλικά συστήματα, αδυνατίζοντας την άμυνά μας.

Γάζα. Γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Το κράτος του Ισραήλ εδώ και 75 χρόνια κατέχει παλαιστινιακά εδάφη. Εδώ και 7 μήνες σφαγιάζει αδυσώπητα έναν ολόκληρο λαό. Χιλιάδες οι νεκροί. Μικρά παιδιά, γυναίκες, άμαχος πληθυσμός. Η Ελλάδα, με απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και με τη στήριξη όλων των άλλων αστικών κομμάτων, έστειλε τη φρεγάτα «Ύδρα», με τη σημαία της ΕΕ, στο στόμα του λύκου, στην Ερυθρά Θάλασσα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των ομίλων διαμετακόμισης. Παραχώρησε, επίσης, τη Λάρισα προκειμένου να στηθεί το στρατηγείο της μεγαλύτερης στρατιωτικής επιχείρησης που σχεδίασε ποτέ η ΕΕ, της «EUNAVFOR ASPIDES», μιας πολεμικής επιχείρησης από την οποία δεν έχει κανένα συμφέρον ο λαός μας.

Η ΕΕ, πέραν της συμμετοχής της σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αποφάσισε την αύξηση των εθνικών δαπανών για προμήθεια και κατασκευή οπλικών συστημάτων. Λεφτά για όπλα υπάρχουν. Λεφτά για δωρεάν δημόσια υγεία και παιδεία, για μισθούς, για συντάξεις, για φτηνά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, που τα έχει ανάγκη ο κάθε άνθρωπος για την επιβίωσή του, δεν υπάρχουν.

Στις 9 Ιούνη ο λαός μας πρέπει να δώσει την απάντησή του. Για μια Ευρώπη των λαών, των πολλών και όχι των λίγων. Για να μπορούν να ζουν οι λαοί ειρηνικά και αλληλέγγυα. Για να βάλει φρένο στα πολεμοκάπηλα σχέδια της ΕΕ. Για να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας σε οποιαδήποτε πολεμική ιμπεριαλιστική επιχείρηση. Για να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή αστική πολιτική της. Για να δώσει ένα ισχυρό «χαστούκι» στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, στην Ελληνική Λύση και στα άλλα αστικά κόμματα, που συνδιαμορφώνουν τα αντιλαϊκά νομοσχέδια στο διευθυντήριο της ΕΕ. Η μόνη λύση είναι ένα δυνατό ΚΚΕ και στο Ευρωκοινοβούλιο. Με περισσότερους ευρωβουλευτές, ώστε να ενημερώνεται ο λαός μας για ό,τι ετοιμάζουν σε βάρος του.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ