Πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν σύμφωνα με αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα

Πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν σύμφωνα με αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα

Ιράν: «Καμιά» σοβαρή ζημιά μετά τις εκρήξεις

 

Τα ABC News, CBS και CNN, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν σε επιχείρηση για την οποία είχε ενημερωθεί η αμερικανική κυβέρνηση. Το NBC διευκρίνισε πως δεν υπήρξε αμερικανική συμμετοχή.

Το CNN διευκρίνισε πως η επιχείρηση δεν είχε στόχο ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, επικαλούμενο επίσης αμερικανό αξιωματούχο.

Τρεις εκρήξεις ακούστηκαν κοντά σε στρατιωτική βάση όπου βρίσκονται μαχητικά αεροσκάφη στο βορειοδυτικό τμήμα του Ισφαχάν, μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS.

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή καθώς ξεκίνησε η αντεπίθεση του Ισραήλ στο Ιράν. Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν στρατιωτική βάση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες, μετέδωσε τοαμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση. Τρεις εκρήξεις ακούστηκαν στο Ισφαχάν, κοντά σε στρατιωτική βάση όπου βρίσκονται μαχητικά αεροσκάφη στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης. Επίσης εκρήξεις έχουν αναφερθεί στη Συρία και το Ιράκ.

Το Ιράν ενεργοποίησε την αντιαεροπορική άμυνα σε διάφορες επαρχίες, εν μέσω πληροφοριών για «ισχυρές εκρήξεις» στην επαρχία Ισφαχάν, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Οι πτήσεις ανεστάλησαν σε Τεχεράνη, Ισφαχάν Σιράζ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων MEHR, επικαλούμενο τις αερολιμενικές αρχές.

Παράλληλα μεταδίδει πως δεν αναφέρθηκε «καμιά μείζων ζημιά» έπειτα από τις εκρήξεις που ακούστηκαν τα ξημερώματα. «Μετά την ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας σε ορισμένες περιοχές της χώρας», δεν αναφέρθηκε «καμιά ζημιά ή έκρηξη μεγάλης κλίμακας», σύμφωνα με το πρακτορείο, που βασίζεται σε πληροφορίες δημοσιογράφων του.

Οι αναφορές για την έκρηξη έρχονται λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν δήλωσε στο CNN ότι εάν το Ισραήλ αναλάβει περαιτέρω στρατιωτική δράση κατά του Ιράν, η απάντησή του θα είναι «άμεση και στο μέγιστο επίπεδο».

Με πληροφορίες και απο ertnews.gr


Σχολιάστε εδώ