Ενέσεις ηθικού από τον Ανδρουλάκη

Ενέσεις ηθικού από τον Ανδρουλάκη

ΕΝΩ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Σε πείσμα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να χάνει έδαφος στη μάχη για τη δεύτερη θέση, ο Ν. Ανδρουλάκης εξακολουθεί (εύλογα) να προβάλλει το αισιόδοξο σενάριο.

«Το βράδυ της 9ης Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα είναι με τους νικητές», διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση και, προς άρση παρεξηγήσεων, υπογραμμίζει ότι θα βρίσκεται στη δεύτερη θέση, «για μια ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση». Και αυτό θα είναι απλώς το προοίμιο, αφού ο στόχος είναι στις εθνικές εκλογές το Κίνημα να αποτελέσει για τον ελληνικό λαό «μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης». Με απώτερο σκοπό να απαλλαγεί η χώρα από την «επάρατο Δεξιά» του Κυρ. Μητσοτάκη.

Είναι προφανές ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει ξεκινήσει τη δύσκολη και επίπονη προσπάθεια της εμψύχωσης των στελεχών και των ψηφοφόρων του Κινήματος, ώστε με αναπτερωμένο το ηθικό να μπουν στη μάχη των ευρωεκλογών, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα των τελευταίων ερευνών δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να χάνει δυνάμεις και να μένει τρίτο κόμμα, πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό μόνο αισιοδοξία δεν μπορεί να προκαλεί στα ενδότερα του Κινήματος.

Από τις μέχρι τώρα κινήσεις και τις δημόσιες παρεμβάσεις του, έχει καταστεί σαφές ότι ο Ν. Ανδρουλάκης έχει επιλέξει να δώσει έναν διμέτωπο αγώνα: Κατά της αλαζονικής, «διεφθαρμένης» και αποτυχημένης κυβέρνησης, από τη μια, και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, που έχει προσχωρήσει στον λαϊκισμό και στη δημαγωγία και με τη στρατηγική του λειτουργεί ως «δεκανίκι» του Κυρ. Μητσοτάκη.

Προεξοφλεί, δε, ο κ. Ανδρουλάκης ότι στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία θα υποστεί μια βαριά ήττα και ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. «Ο κύκλος του Κυρ. Μητσοτάκη κλείνει οριστικά» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του. Καθ’ οδόν προς τις ευρωεκλογές, το ΠΑΣΟΚ εκτός από τα θέματα της καθημερινότητας (ακρίβεια, εγκληματικότητα κ.ά.) θα επιμείνει σε ζητήματα όπως η τραγωδία των Τεμπών, οι υποκλοπές κ.ά.

Και αυτό με το σκεπτικό ότι τα συγκεκριμένα θέματα, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, πλήττουν καίρια την κυβέρνηση αλλά και προσωπικά τον Κυρ. Μητσοτάκη. Στη μάχη για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης ο κ. Ανδρουλάκης θα επιχειρήσει να απαξιώσει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στ. Κασσελάκη και να δείξει ότι δεν συνιστούν αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τη χώρα. «Αν στις ευρωεκλογές είναι δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα πάρει ένα ισχυρό μήνυμα», τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του. «Θα σταματήσει να κάνει παρέλαση αλαζονείας, διαφθοράς και συγκάλυψης», υπογράμμισε.

Στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές. Επίσης, α­ντιλαμβάνονται ότι, αν ο στόχος δεν επιτευχθεί, η επόμενη μέρα θα έχει μεγάλες γκρίνιες. Και εσωστρέφεια.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ