Οι απειλές Τσελίκ και η Συνθήκη της Λωζάνης…

Οι απειλές Τσελίκ και η Συνθήκη της Λωζάνης…

Στο ζήτημα των θαλάσσιων πάρκων σε Ιόνιο και Αιγαίο που επιθυμεί να δημιουργήσει η ελληνική κυβέρνηση αναφέρθηκε σε νέες του δηλώσεις ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Ο Ομέρ Τσελίκ σχολίασε πως με αυτή της την ενέργεια η Ελλάδα «σαμποτάρει» τη διαδικασία ομαλοποίησης των σχέσεων των δύο χωρών και ζητά να μην «εγκαταλείψει τον δρόμο της διπλωματίας». Παράλληλα, επισημαίνει ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε προσέγγιση για την ανακήρυξη αυτού του Θαλάσσιου Πάρκου».

«Εκτιμούμε ότι η ανακήρυξη των θαλάσσιων πάρκων αποτελεί αναμφίβολα μια κατάσταση που αφενός σαμποτάρει αυτή τη διαδικασία ομαλοποίησης και αφετέρου εκμεταλλεύεται την περιβαλλοντική ευαισθησία μέσω μιας μονομερούς επίσπευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσελίκ. “Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφύγει κάθε μορφής εκμετάλλευση”

Η Τουρκία παραιτήθηκε κάθε αξίωσης

Να θυμίσουμε στο κ. Τσελίκ και να ενημερώσουμε τους πολίτες της γείτονος χώρας πως η Τουρκία έχει υπογράψει τη Συνθήκη της Λωζάνης… Συνθήκη με την οποία παραιτήθηκε των αξιώσεων από τα νησιά που βρίσκονται μετά τα 3 μίλια από τις ακτές της Τουρκίας…

Διαβάστε τα Άρθρα 12, 15 και 16 της Συνθήκης της Λωζάνης



Σχολιάστε εδώ