Νίκη «Θρύλου», μιλάει η «Τούμπα»! – Και οι δύο στο κόλπο της πρόκρισης στους «4» του Europa Conference League

Νίκη «Θρύλου», μιλάει η «Τούμπα»! – Και οι δύο στο κόλπο της πρόκρισης στους «4» του Europa Conference League

– Ελπίδες για τη 15η θέση

Στο «Σουκρού Σαράτσογλου» της Πόλης και στην «Τούμπα» θα χτυπά το βράδυ της Πέμπτης η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Αφού δεν… αυτοκτόνησε ο Ολυ­μπιακός με τη Φενερμπαχτσέ στο Φάληρο –αν και προηγήθηκε με 3-0, δέχθηκε δύο τέρματα, που καθιστούν επικίνδυνη την αποστολή του στην Τουρκία–, πλέον καλείται, επιδεικνύοντας περισσότερη αυτοσυ­γκέντρωση και περισσότερο πάθος, να πάρει αυτό που αξίζει. Ενώ και ο ΠΑΟΚ είναι ζωντανός, αφού η ήττα με 1-0 από την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο μπορεί να ανατραπεί στην καυτή έδρα του.

Μετά τη νίκη των «ερυθρόλευκων» η διαφορά από τη Δανία, που έχει μείνει χωρίς εκπροσώπους, μειώθηκε στους 1.525 βαθμούς, που χοντρικά αναλογούν σε τέσσερις νίκες για τις ομάδες μας. Πρακτικά, μπορεί να χρειαστούν και λιγότερες, διότι τυχόν πρόκριση στους «4» του Europa Conference League θα μας δώσει επιπλέον 200 βαθμούς ως μπόνους, που σημαίνει ότι αν οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ περάσουν στον επόμενο γύρο, θα έχουν άλλα τέσσερα τουλάχιστον παιχνίδια (σ.σ.: η νίκη δίνει 400 βαθμούς και η ισοπαλία 200). Γεγονός που αναντίρρητα θα αυξήσει τις ελπίδες της Ελλάδας για αναρρίχηση στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

Πιο συγκεκριμένα, η Δανία βρίσκεται στη 15η θέση με 31.450 πόντους και ακολουθούν Ισραήλ με 31.125 και Ελλάδα με 29.925. Αν κατακτήσουμε εμείς τη 15η θέση, τη μεθεπόμενη σεζόν θα στείλουμε ξανά πέντε ομάδες στην Ευρώπη, δύο στα προκριματικά του Champions League, μία στο Europa League και δύο στο Europa Conference League.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ