Καιρός: Κακοκαιρία-εξπρές – Βαρομετρικό χαμηλό εξπρές από την κεντρική Μεσόγειο

Καιρός: Κακοκαιρία-εξπρές – Βαρομετρικό χαμηλό εξπρές από την κεντρική Μεσόγειο


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


Πέμπτη: Το κύμα σκόνης όπου μας επηρέαζε τις τελευταίες ημέρες θα μετατοπιστεί ανατολικότερα προς τα ανατολικά και νότια νησιωτικά όπου γρήγορα και εκεί θα πρέπει να φύγει προς την Τουρκία και την Κύπρο. Γενικά μεγάλα θα είναι τα διαστήματα ηλιοφάνειας στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με λίγες νεφώσεις τις θερμές με απογευματινές ώρες κυρίως. Άστατος καιρός προβλέπεται στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας, όπου εκεί προβλέπονται τοπικές βροχές. Πιο πρόσκαιρες θα είναι οι διάσπαρτες ψιχάλες ή μπόρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ο καιρός θα πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς στα δυτικά, τους 21-22 βαθμούς στα βόρεια και τα νησιωτικά του Αιγαίου και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 βαθμούς. Οι άνεμοι γενικά δυτικοί στα 5-6 και τοπικά στο Ιόνιο τα 7bf.



Παρασκευή: Βαρομετρικό χαμηλό εξπρές από την κεντρική Μεσόγειο θα εισέλθει στην χώρα μας μέχρι και το μεσημέρι και θα επεκταθεί γρήγορα μέχρι και το απόγευμα με βράδυ σε όλη την χώρα δίνοντας βροχές και καταιγίδες. Τα περισσότερα φαινόμενα εστιάζουν περιοχές της δυτικής, της κεντρικής, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Δηλαδή σε περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου, δυτική Στερεά, Ιόνιο, Ήπειρο, Μακεδονία/Θράκη, περιοχές της Θεσσαλίας και τα νησιά του Αιγαίου. Οι άνεμοι δυτικοί ενισχυμένοι στα Πελάγη στα 6-7 και τοπικά τα 8bf. Η θερμοκρασία εξαιτίας της μεταβολής του καιρού θα σημειώσει περεταίρω μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 18 βαθμούς, στα δυτικά τους 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 22 βαθμούς. Δηλαδή θα επανέλθουμε σε μια φυσιολογική θερμοκρασιακή κατάσταση για τα κλιματικά δεδομένα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πάνω από τα 1400μ. σε περιοχές της βόρειας χώρας.

Σάββατο: Τα ξημερώματα προβλέπεται άστατος καιρός σε Αττική, Εύβοια, Σποράδες, Αν. Θεσσαλία, Αν. Στερεά, περιοχές της Κεντρικής/Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και το ανατολικό Αιγαίο. Μέχρι και το μεσημέρι θα πρέπει τα φαινόμενα στην ανατολική Ελλάδα να εξασθενούν και να περιορίζονται σημαντικά. Το βράδυ θα αρχίσουν κάποιες τοπικές βροχές στα βόρεια βορειοδυτικά. Χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα 7 και τοπικά τα 8bf στα Πελάγη. Η θερμοκρασία στην χώρα θα αγγίξει τους 19- 21 βαθμούς.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ