Να δίνουμε μάχη κάθε μέρα, να μην κοιτάμε πίσω

Να δίνουμε μάχη κάθε μέρα, να μην κοιτάμε πίσω

Από την Κεφαλονιά θα τα πούμε σήμερα. Να είστε όλοι καλά και να μην ξεχνάτε ότι η πατρίδα μας είναι η σημαία του νησιού μας. Μας ζηλεύουν γιατί, όπου κι αν βρεθείς, στα πέρατα της Γης, Κεφαλονίτη θα συναντήσεις στο διάβα σου, σε Δύση και Ανατολή, σε Βορρά και Νότο. Και θα έχεις πολλά να κουβεντιάσεις με τους συ­μπατριώτες μας. Θα τα λέτε για ώρες πολλές. Ο Άγιος Γεράσιμος να μας έχει όλους καλά. Και να κάνουμε και ένα τάμα.

Οι Έλληνες είναι παντού, με τη γαλανόλευκη στο χέρι, με πρώτους τους Κεφαλονίτες, που δεν ξεχνούν τη γη τους. Και καμαρώνουν όχι μόνο για το «χθες» αλλά και για το «αύριο» της γης μας.

Να μπούμε τώρα στο… ψητό. Να δούμε το «σήμερα» και το «αύριο» που θα μας φέρει. Θα έχουμε καλά νέα;
Τα προβλήματα είναι πολλά. Δύσκο­λα ξεπερνιούνται. Θέλει πολύ ιδρώτα για να τα ξεπεράσουμε. Να δίνουμε μάχη κάθε μέρα.

Να μην κοιτάμε πίσω. Μπροστά είναι η στεριά μας. Από ε­μάς, από όλες τις γενιές, εξαρτάται αν θα δέσουμε κάβο. Αν το καράβι αρμενίζει σωστά, δεν πρόκειται να πέσει έξω. Για να αρμενίζει σωστά, όμως, χρειάζεται καλό τιμονιέρη, που δεν θα το ρίξει στα βράχια.

Με άξιο καπετάνιο, πάντα θα φτάνει το καράβι στο λιμάνι. Χωρίς καμία απώλεια. Οι ναυτικοί μας ξέρουν να βγαίνουν από τις τρικυμίες και τους άγριους αέρηδες. Να φτάνουν στον προορισμό τους.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ