Κυρ. Μητσοτάκης: Όσο πιο ισχυρή η NΔ, τόσο πιο σταθερή η χώρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Όσο πιο ισχυρή η NΔ, τόσο πιο σταθερή η χώρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του κουβέντες παρουσιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ανέφερε:

«Είμαι σίγουρος ότι η νέα ευρωομάδα θα μας εκπροσωπήσει επάξια σε μια ευρωβουλή και μία Ευρώπη, η οποία θα αντιμετωπίσει στον επόμενο ευρωπαϊκό κύκλο πολλές προκλήσεις. Η ΝΔ πρέπει να είναι ισχυρή. Εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης, εμείς το κόμμα που βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και σταθερά φέρνει κάθε μέρα την πατρίδα μας πιο κοντά στην Ευρώπη», υπογράμμισε.

«Το 2024 δεν είναι 2019. Μεγάλες γεωπολιτικές αστάθειες. Μεγάλες προκλήσεις με μία Ευρώπη η οποία συχνά ψάχνει τα πατήματά της. Το να ακούγεται σε μια Ευρώπη ισχυρή η φωνή της πατρίδας μας έχει μεγάλη σημασία. Γι’αυτό ψηφίζουμε. Για να μπορέσουμε να δίνουμε τις μεγάλες μάχες όπως τις δώσαμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την περασμένη πενταετία. Μάχες τις οποίες κερδίσαμε και μας επέτρεψαν να μετατρέψουμε την Ελλάδα από μαύρο πρόβατο σε μια χώρα, η οποία σήμερα μιλάει με αξιοπιστία όχι μόνο για τα δικά της προβλήματα, αλλά για τα ευρωπαϊκά ζητήματα. Η Ελλάδα είναι στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Υπενθύμισε ότι πετύχαμε τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης το οποίο, είπε, φέρει σε μεγάλο βαθμό και τη σφραγίδα της Ελλάδας. «36 δις ευρώ τα οποία δεν τα διαθέταμε είναι στη διάθεση της πατρίδας μας», σημείωσε.

Στάθηκε, επίσης, στη θωράκιση των εξωτερικών συνόρων της πατρίδας υπενθυμίζοντας ότι το Μάρτιο του 2020 βρεθήκαμε αντιμέτωποι με απρόκλητη εισβολή στα σύνορά μας τα οποία τα υπερασπιστήκαμε κάνοντας το καθήκον μας. Τόνισε πως κατοχυρώσαμε ως ευρωπαϊκό κεκτημένο ότι η μεταναστευτική ευρωπαϊκή πολιτική πρέπει να ξεκινάει από την φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων. «Αυτή είναι μια μεγάλη εθνική επιτυχία για την πατρίδα μας», επισήμανε.

Ολόκληρη η ομιλία:

Σας ευχαριστώ, αλλά σήμερα το χειροκρότημα δεν είναι για εμένα, είναι για τους 42 εξαιρετικούς υποψηφίους μας.

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνάδελφοι στην κυβέρνηση και στη Βουλή, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, αγαπητές και αγαπητοί υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου μας, θέλω να σας πω πόσο πραγματικά χαίρομαι που σήμερα μας δόθηκε η δυνατότητα, σε εσάς που συμμετέχετε σε αυτήν την εκδήλωση αλλά και σε όσους μας παρακολουθούν διαδικτυακά, να ακούσετε από τους υποψηφίους μας μια σύντομη παρουσίαση της προσωπικής τους ιστορίας και γιατί θέλουν να διεκδικήσουν τη δική σας στήριξη για να εκπροσωπήσουν την πατρίδα μας στην επόμενη Ευρωβουλή.

Και σκεφτόμουν, καθώς σας άκουγα όλους, την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά, ότι σήμερα δεν ακούσαμε μόνο μία παρουσίαση, αλλά ενδεχομένως συμμετείχαμε σε μία εξήγηση. Σε μία εξήγηση γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα το μεγαλύτερο κόμμα στην πατρίδα μας και ένα από τα ισχυρότερα, αν όχι το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη.
Γιατί ακριβώς σε αυτό το ευρωψηφοδέλτιο συναντώνται άνθρωποι από διαφορετικές διαδρομές, εκπροσωπώντας διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, εκπροσωπώντας όλες τις γωνιές της πατρίδας μας, αλλά και κάθε γωνιά του ελληνισμού παγκοσμίως. Άνθρωποι, όμως, οι οποίοι μπορούν να συστεγάζονται κάτω από την ίδια πολιτική στέγη, η οποία συνενώνει διαφορετικά ρεύματα σε αυτή τη μεγάλη κοίτη του δημοκρατικού εκσυγχρονισμού και του προοδευτικού πατριωτισμού.
Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία το 2024, αυτό είναι το ευρωψηφοδέλτιο το οποίο θα διεκδικήσει τη στήριξη των πολιτών.
Και θα ήθελα να δώσετε μία ξεχωριστή σημασία σε εκείνους απ’ όσους συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο που ενδεχομένως δεν είναι οι πιο γνωστοί, διότι πάντα, προφανώς, άνθρωποι οι οποίοι ήδη μπορεί να έχουν εκτεθεί στη δημόσια σφαίρα ή στην πολιτική έχουν ίσως το προσόν της αναγνωρισιμότητας. Όμως, η μεγάλη ομορφιά της επιλογής με σταυρό είναι ακριβώς ότι δίνεται η δυνατότητα στην καθεμία και στον καθένα από εσάς να μελετήσετε αυτά τα βιογραφικά και να κάνετε την καλύτερη επιλογή, πάντα με τα δικά σας ξεχωριστά κριτήρια.
Γι’ αυτό και όλη αυτή η διαδικασία έχει τόσο πολύ μεγάλη σημασία: διότι τελικά την 9η Ιουνίου θα κληθούμε να επιλέξουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα ποιες και ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στην επόμενη Ευρωβουλή. Γι’ αυτό γίνονται οι ευρωεκλογές, για να επιλέξουμε τους επόμενους ευρωβουλευτές μας. Και είμαι σίγουρος ότι η νέα ευρωομάδα, όπως θα προκύψει από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, θα μπορέσει να μας εκπροσωπήσει επάξια σε μία Ευρωβουλή και σε μία Ευρώπη η οποία, όπως ακούσατε και από πολλούς από τους υποψηφίους, θα αντιμετωπίσει στον επόμενο ευρωπαϊκό κύκλο πολλές και μεγάλες προκλήσεις.
Και, βέβαια, η Νέα Δημοκρατία σε αυτές τις μεγάλες προκλήσεις πρέπει να είναι ισχυρή. Εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης. Εμείς είμαστε το κόμμα που βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Εμείς είμαστε το κόμμα που κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Και εμείς είμαστε το κόμμα που σταθερά φέρνει την πατρίδα μας πιο κοντά στην Ευρώπη, κάθε μέρα και σε κάθε πεδίο πολιτικής.
Ξέρετε ότι, όπως είπε και η Αριστοτελία στην εισαγωγή της, το 2024 δεν είναι 2019. Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ. Μεγάλες γεωπολιτικές αστάθειες, η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια ταραγμένη γειτονιά. Μεγάλες οικονομικές προκλήσεις. Μεγάλες προκλήσεις που αφορούν αυτή τη δίδυμη τεχνολογική επανάσταση και κλιματική κρίση την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, με μια Ευρώπη η οποία συχνά ψάχνει τα πατήματά της και προσπαθεί να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε έναν κόσμο που αλλάζει.
Το να ακούγεται, λοιπόν, σε αυτή την Ευρώπη που αλλάζει, ισχυρή η φωνή της πατρίδας μας, έχει μεγάλη σημασία. Γι’ αυτό ψηφίζουμε στις εκλογές της 9ης Ιουνίου: για μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Για να μπορέσουμε να εξακολουθούμε να δίνουμε, -εγώ στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι συνάδελφοι Υπουργοί στα Συμβούλια που εκπροσωπούν την πατρίδα μας, αλλά και οι ευρωβουλευτές μας στο Ευρωκοινοβούλιο- τις μεγάλες μάχες όπως τις δώσαμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την περασμένη 5ετία.
Μάχες τις οποίες κερδίσαμε. Μάχες οι οποίες μας επέτρεψαν να μετατρέψουμε πράγματι την Ελλάδα από το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης σε μία χώρα η οποία όχι απλά έχει μία από τις υψηλότερες επιδόσεις και πιο δυναμικές οικονομίες ως προς τον ρυθμό ανάπτυξης, αλλά μία χώρα η οποία σήμερα μιλάει με αξιοπιστία όχι μόνο για τα δικά της προβλήματα, αλλά για τα γενικά ευρωπαϊκά ζητήματα.
Η Ελλάδα ξαναβρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων και αυτό οφείλουμε να το κατοχυρώσουμε και να το ενισχύσουμε.
Δώσαμε μαζί με την ευρωομάδα μας και τους συνεργάτες μας πολλές δύσκολες μάχες την περασμένη πενταετία. Ξεκινώντας από τη μεγάλη πρόκληση του Covid, όταν βρεθήκαμε σε ένα πενθήμερο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Ιούλιο του 2020 και καταφέραμε, διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε, τη μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία της Ευρώπης ως προς τη δημιουργία ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου, του Ταμείου Ανάκαμψης. Αυτό το εργαλείο φέρει σε μεγάλο βαθμό και τη δική μας σφραγίδα, τη σφραγίδα της Ελλάδας.
Και βέβαια, μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι η μεγάλη κερδισμένη του Ταμείου Ανάκαμψης: 36 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν τα διαθέταμε, είναι αυτή τη στιγμή στη διάθεση της πατρίδας μας για σημαντικά αναπτυξιακά έργα, για την υγεία, για την παιδεία, για την πράσινη μετάβαση, για την ανταγωνιστικότητα.
Δώσαμε πολλές ευρωπαϊκές μάχες, δεν θα τις αναφέρω λεπτομερώς. Θα σταθώ, όμως, σε μία που πιστεύω ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία και αυτή αφορά στη θωράκιση των εξωτερικών συνόρων της πατρίδας μας. Όταν τον Μάρτιο του 2020 βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μία απρόκλητη και οργανωμένη εισβολή, υπερασπιστήκαμε τα σύνορά μας.
Κάναμε το αυτονόητο, το καθήκον μας επιτελέσαμε. Όμως, κάναμε και κάτι παραπάνω. Αγωνιστήκαμε πολύ ώστε να αλλάξει η όλη προσέγγιση της Ευρώπης στο ζήτημα του μεταναστευτικού και να δεχθούμε πια ως ευρωπαϊκό κεκτημένο αυτή την απλή αξία: ότι η μεταναστευτική ευρωπαϊκή πολιτική πρέπει να ξεκινάει από την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης. Το πετύχαμε αυτό, το κατοχυρώσαμε και σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στο επίπεδο του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου που ψηφίστηκε από την Ευρωβουλή πριν από λίγες μέρες. Αυτή είναι μία μεγάλη εθνική επιτυχία για την πατρίδα μας, την οποία σε ένα βαθμό πιστώνεται και η Ελληνική Κυβέρνηση.
Αλλά σκεφτείτε λίγο τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη πενταετία: τα μεγάλα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, τη θέση της Ευρώπης σε έναν περίπλοκο κόσμο, με τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη μία, με την Κίνα από την άλλη, πώς θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ως Ευρώπη περισσότερες, καλύτερες δουλειές.
Αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ευρώπη, ας πούμε η λειτουργία της ενιαίας αγοράς, τα ζητήματα του τρόπου με τον οποίο η Ευρώπη επενδύει στην έρευνα και στην τεχνολογία, έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο τι συμβαίνει στην πατρίδα μας. Και να σκεφτούμε, ποιον και ποιους θέλουμε την επόμενη μέρα να διαπραγματευτούν τις μεγάλες αποφάσεις για την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης. Ποιον θέλουμε, τελικά, ισχυρό να πάει στην Ευρώπη να διαπραγματευτεί το νέο Ταμείο Ανάκαμψης. Διότι κάποια στιγμή θα ανοίξει και αυτή η συζήτηση για το αν αυτό το εργαλείο θα πρέπει να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά.
Συν την άλλη πρόκληση της Ευρώπης, η οποία είναι η κοινή μας άμυνα. Η Ευρώπη δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται, από τη μία από τον πόλεμο στην Ουκρανία και από την άλλη με μία νέα κρίση στην Μέση Ανατολή. Η συζήτηση, λοιπόν, για κοινή χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας έχει ανοίξει για τα καλά. Σε έναν βαθμό και από δική μου πρωτοβουλία.
Την επόμενη μέρα θα πρέπει να θέσουμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, και προφανώς να έχουμε και τη στήριξη του Ευρωκοινοβουλίου, μία πρωτοβουλία για κοινή χρηματοδότηση αμυντικών δαπανών από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Επειδή δεν αρκεί εμείς ως κράτη μέλη -η Ελλάδα κάνει το καθήκον της και με το παραπάνω- να χρηματοδοτούμε τη δική μας μόνο ανεξάρτητη άμυνα. Πρέπει επιτέλους να κινητοποιήσουμε και ευρωπαϊκούς πόρους έτσι ώστε να θωρακίσουμε την ευρωπαϊκή μας άμυνα σε έναν κόσμο που αλλάζει.
Σκεφτείτε τα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την αγροτική πολιτική, τις μεγάλες προκλήσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, της πράσινης μετάβασης. Εδώ πρέπει να το πούμε ανοιχτά και ξεκάθαρα: δεν ήμασταν εμείς η πολιτική οικογένεια η οποία εισηγήθηκε μία πράσινη μετάβαση στον πρωτογενή τομέα η οποία δρομολογείται με τόσο μεγάλη ταχύτητα που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους αγρότες μας και στους κτηνοτρόφους μας. Ήταν οι σοσιαλιστές και ο πράσινοι που επέλεξαν αυτές τις πολιτικές.
Εμείς είπαμε: «ώπα, μήπως πρέπει να πάμε λίγο πιο αργά;». Χωρίς να αμφισβητήσουμε τους στόχους της πράσινης μετάβασης, να δώσουμε στους αγρότες μας, στους κτηνοτρόφους μας, στους αλιείς μας εκείνα τα εργαλεία ώστε η πράσινη μετάβαση να μην αποβεί τελικά εις βάρος του εισοδήματός τους, της δυνατότητάς τους, οι ίδιοι και τα παιδιά τους, να παραμείνουν στο χωράφι τους, στον τόπο τους.
Ποιος θα δώσει, λοιπόν, την επόμενη μέρα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και στην Ευρωβουλή, αυτές τις κρίσιμες μάχες για τον πρωτογενή τομέα; Πρέπει να είναι η ισχυρή Νέα Δημοκρατία, όπως αυτή θα προκύψει από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.
Και τέλος, ως προς τα ευρωπαϊκά ζητήματα, επιτρέψτε μου ακόμα μία διάσταση, γιατί την άκουσα από αρκετούς από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και νομίζω ότι έχει τη δική της ξεχωριστή αξία: το δημογραφικό. Το δημογραφικό δεν αποτελεί μόνο ελληνική πρόκληση, είναι ευρωπαϊκή πρόκληση και έχει έρθει η ώρα για τα καλά το ζήτημα της πληθυσμιακής μείωσης της Ευρώπης να αντιμετωπιστεί μέσα από πιο συγκροτημένες ευρωπαϊκές πολιτικές, που θα πλαισιώνουν τα πολύ σημαντικά πράγματα τα οποία εμείς κάνουμε στην πατρίδα μας.
Αυτές, λοιπόν, είναι μόνο λίγες σκέψεις, γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία το βράδυ της 9ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία να είναι ισχυρή, μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.
Όμως, το ξέρουμε πολύ καλά ότι στις ευρωεκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Οι ευρωεκλογές είναι μία εθνική κάλπη. Είναι μια κάλπη η οποία εκ των πραγμάτων θα έχει πολιτικό αντίκτυπο και στην εσωτερική πολιτική κατάσταση.
Γι΄ αυτό και θέλω να το πω όσο πιο απλά γίνεται: όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 9ης Ιουνίου, τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και τόσο πιο γρήγορα και τολμηρά θα μπορούμε να προχωρήσουμε τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες εσείς μας δώσατε εξουσιοδότηση να προχωρήσουμε τον Ιούνιο του 2023.
Επιμένω πολύ στην έννοια της σταθερότητας, γιατί πολλές φορές ακούω και από κάποιους δυσαρεστημένους συμπολίτες μας να λένε: «στείλτε μήνυμα». Εγώ θα σηκώσω το γάντι και θα πω: στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις εκλογές, γιατί το τι συμβαίνει σε μια εθνική κάλπη έχει αντανάκλαση τελικά στους εσωτερικούς πολιτικούς συσχετισμούς.
Και είναι μία ευκαιρία, φίλες και φίλοι και αγαπητοί υποψήφιοι, αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου -δεν χρειάζεται να μιλήσουμε γι’ αυτά τα οποία κάναμε την πρώτη τετραετία, αυτά εκ των πραγμάτων έχουν κριθεί από τον ελληνικό λαό- να μιλήσουμε περισσότερο γι’ αυτά τα οποία έχουμε κάνει εδώ και εννέα μήνες.
Μέσα σε εννέα μήνες έχουμε κάνει πολλά: έχουμε υλοποιήσει το μισό μας σχεδόν οικονομικό πρόγραμμα, έχουμε αυξήσει μισθούς και συντάξεις, έχουμε δρομολογήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Σπάσαμε επιτέλους, μετά από δεκαετίες, το μονοπώλιο του κράτους στην ανώτατη εκπαίδευση. Με μεγάλη ταχύτητα δρομολογούμε σημαντικές επενδύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Κάναμε την πολύ μεγάλη θεσμική τομή της επιστολικής ψήφου, σημαντική μεταρρύθμιση δημοκρατίας, η οποία μάλιστα χαίρομαι που αποκτά πολύ μεγάλη δυναμική. Μας αρέσει σε εμάς τους Έλληνες να τα αφήνουμε όλα τελευταία στιγμή, αλλά επειδή τέλη Απριλίου κλείνει η πλατφόρμα, 29 Απριλίου για την ακρίβεια, θα ενθάρρυνα τους συμπολίτες μας οι οποίοι θέλουν να γραφτούν να το κάνουν. Έχουμε ήδη εκπροσώπηση, αξίζει να το ακούσετε αυτό, από 111 χώρες.
Αλλά η επιστολική ψήφος δεν αφορά μόνο τους απόδημους συμπολίτες μας. Ένα αίτημα πολλών δεκαετιών για μεγαλύτερη, περισσότερη δημοκρατική συμμετοχή αφορά και τους συμπολίτες μας στην πατρίδα μας: τους ανάπηρους συμπολίτες μας οι οποίοι δυσκολεύονται να πάνε να ψηφίσουν, τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, τα νέα παιδιά τα οποία δουλεύουν σεζόν και τα οποία δεν θα μπορούν να αφήσουν τη δουλειά τους στις 9 Ιουνίου για να πάνε να ψηφίσουν. Είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη δημοκρατικής μεταρρύθμισης η επιστολική ψήφος. Αλλά δεν είναι η μόνη.
Δείτε το τι κάνουμε στη Δικαιοσύνη με τον νέο δικαστικό χάρτη. Μια μεταρρύθμιση που θέλω να θυμίσω, για όσους δεν το γνωρίζετε, ότι επιχείρησε να την κάνει ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Και ερχόμαστε εμείς 100 χρόνια μετά και την ολοκληρώνουμε.
Να θυμίσουμε τι έχουμε κάνει για τα ζητήματα της υπογεννητικότητας. Εμείς ήμασταν αυτοί που αυξήσαμε το επίδομα γέννας αναδρομικά για τα παιδιά τα οποία γεννήθηκαν το 2023 και το αυξάνουμε και από εδώ και στο εξής.
Το τι έχουμε κάνει για τα θέματα της οικογενειακής βίας. Το τι κάνουμε για το bullying, για τις νέες μάστιγες που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα ζητήματα τεχνολογίας.
Όλα αυτά τα έχουμε κάνει σε εννέα μήνες. Σκεφτείτε πόσα περισσότερα θα κάνουμε σε τέσσερα χρόνια, όταν οι πολίτες στείλουν μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.
Και σκεφτόμουν ότι στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει μια επιλογή: είναι αυτή η επιλογή της σταθερότητας και της δυναμικής συνέχειας των μεταρρυθμίσεων.
Δεν θα μιλήσω καθόλου για την αντιπολίτευση, θα πω μόνο ότι από την άλλη μεριά αντί για επιλογή φαίνεται να υπάρχει μια εμμονή. Και η εμμονή είναι μία: να πέσει ο Μητσοτάκης. Αυτό δεν συνιστά πολιτική πρόταση. Αυτό δεν είναι εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ούτε προφανώς είναι πρόταση για το μέλλον της Ευρώπης.
Θέλω, λοιπόν, όλες και όλοι μαζί, να πάρουμε τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά. Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο. Να παλέψουμε με τους συμπολίτες μας οι οποίοι μπορεί να είναι προσωρινά δυσαρεστημένοι για οποιοδήποτε λόγο και να τους εξηγήσουμε ότι τώρα δεν είναι η ευκαιρία να εκδηλώσουν μία επιμέρους δυσαρέσκεια αλλά πρέπει να ξαναθυμηθούν και να δουν τη μεγάλη εικόνα.
Πόσω μάλλον σε μία εποχή όπου -όπως σας είπα- τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα. Βλέπετε τώρα τι γίνεται αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή, στο χείλος του γκρεμού.
Η Ελλάδα έχει καταφέρει και έχει κατοχυρώσει να είναι ένας πόλος σταθερότητας, με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, με ισχυρές συμμαχίες, με οικονομία που αναπτύσσεται. Και τώρα βλέπετε πόση αξία έχουν όλα αυτά σε αυτόν τον δύσκολο κόσμο, σε αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε. Επομένως, θα ζητήσω από όλες και από όλους: δείτε τη μεγάλη εικόνα.
Και, κυρίως από τη μεγάλη μας παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα με μεγάλη οργανωτική υποδομή, με εξαιρετικούς υποψηφίους που θα γυρίσουν όλη την Ελλάδα: να κινητοποιήσουμε και να συσπειρώσουμε τον κόσμο μας, εξηγώντας του με απλά λόγια γιατί η συμμετοχή σε αυτές τις ευρωεκλογές και η μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας έχουν τόσο μεγάλη σημασία.
Θέλω να θυμίσω ότι μετά από έναν κύκλο πολλών εκλογών -είχαμε πολλή δουλειά τα τελευταία χρόνια- αυτές οι εκλογές είναι η τελευταία εθνική κάλπη πριν τις εθνικές εκλογές του 2027.
Άρα, αντιμετωπίζοντας την όποια κούραση, αν και ξέρω ότι κάπου σε όλους μας αρέσει η προεκλογική περίοδος, έχει τη χαρά της και αυτή η διαδικασία, κυρίως θα το έλεγα στους νέους υποψηφίους, σε αυτούς που δεν έχουν εκτεθεί ξανά στη δημόσια ψήφο, μία συμβουλή μπορώ μόνο να σας δώσω: να είστε ο εαυτός σας. Να μιλάτε βιωματικά, καθεμία και κάθε ένας από εσάς φέρνει μια ξεχωριστή ιστορία, να σας γνωρίσει ο κόσμος. Να εξηγήσετε με απλά λόγια αυτά τα οποία πρεσβεύετε και τι θα θέλατε να κάνετε αν σας επιλέξουν οι Έλληνες πολίτες στο Ευρωκοινοβούλιο την επόμενη ημέρα.
Και όλα αυτά μαζί με τον κομματικό μας μηχανισμό, μαζί με τα στελέχη μας, τα πρωτοκλασάτα μας στελέχη, τους βουλευτές μας, τους Υπουργούς μας, εμένα στην πρώτη γραμμή να γυρνάω πάλι όλη την Ελλάδα, όπως ξέρω καλά να το κάνω.
Το βράδυ της 9ης Ιουνίου να μπορέσουμε να πετύχουμε ακόμα μία μεγάλη νίκη στην ιστορία της παράταξής μας.
Το χρωστάμε εξάλλου στη Νέα Δημοκρατία μας, στα 50 της χρόνια να της κάνουμε ένα μεγάλο δώρο. Και το καλύτερο δώρο που μπορούμε να της κάνουμε είναι μία πανίσχυρη Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 9ης Ιουνίου, νικήτρια στις ευρωεκλογές, πρώτη δύναμη στην κεντροδεξιά της Ευρώπης. Σταθερά, τολμηρά, πιο κοντά στην Ευρώπη, για μία ισχυρή Ελλάδα σε μία Ευρώπη που αλλάζει.
Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ, καλή επιτυχία στο εξαιρετικό μας ψηφοδέλτιο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ



Σχολιάστε εδώ