Δ. Κούβελας στο “Π”: 50 χρόνια Νέας Δημοκρατίας: Εγγύηση μιας ισχυρής Ελλάδας στην Ευρώπη

Δ. Κούβελας στο “Π”: 50 χρόνια Νέας Δημοκρατίας: Εγγύηση μιας ισχυρής Ελλάδας στην Ευρώπη

Του
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΒΕΛΑ
Βουλευτή ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης


Ο μισός αιώνας ζωής της Νέας Δημοκρατίας ταυτίζεται με τη σύγχρονη μεταπολιτευτική Δημοκρατία στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται ασφαλώς για σύμπτωση αλλά για ταύτιση ουσίας για την παράταξη-συνώνυμο της σύγχρονης, ευρωπαϊκής, δημοκρατικής Ελλάδας. Στο επετειακό 15ο Συνέδριό μας, πριν από λίγες ημέρες, στον ιστορικό χώρο του Ζαππείου, ανανεώσαμε την υπόσχεσή μας για μια Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη.

Θυμηθήκαμε γεγονότα με πρωταγωνιστές ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας στην πορεία των 50 αυτών χρόνων, στιγμές που συγκινούν και εμπνέουν. Προπάντων, αποτελούν κινητήριο δύναμη για τους αγώνες που έρχονται. Η παράταξη της ευθύνης ανανεώνει διαρκώς τις δυνάμεις της στον δρόμο για πρόοδο, ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της πατρίδας μας. Διαχρονική στόχευσή μας είναι η οικοδόμηση του νέου κοινωνικοοικονομικού μοντέλου ανάπτυξης για τη χώρα, η μετάβαση σε μια Νέα Μεταπολίτευση. Η Νέα Δημοκρατία είναι, άλλωστε, πάντοτε η μήτρα του κοινωνικού φιλελευθερισμού, ο ζωτικός χώρος έκφρασης των εκσυγχρονιστικών κεντροδεξιών ιδεών, αυτή που δημιουργεί το πρόσφορο για μεταρρυθμίσεις έδαφος.

Το DNΑ της παράταξης, δηλαδή οι αρχές και οι ιδέες της Νέας Δημοκρατίας και προπάντων τα άξια στελέχη που τις υπηρετούν διαχρονικά, είναι η συνταγή της αντοχής της στον χρόνο. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται ως η μόνη σταθερά για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, υπηρετώντας με συνέπεια το όραμα του ιδρυτή μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η μεγάλη λαϊκή κεντροδεξιά παράταξή μας έκλεισε τις πληγές της χώρας μετά την πολυτάραχη περίοδο της οικονομικής κρίσης, του Grexit και της πολιτικής αστάθειας που ζήσαμε την περασμένη δεκαετία και σφράγισε εκ νέου την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μπορεί πλέον αυτό να είναι δεδομένο, όμως χρειάστηκε πολλή δουλειά για να μην αποτελεί βασικό ζητούμενο. Αυτόν, φυσικά, τον στόχο διατηρούμε και ενισχύουμε και σε περιόδους όπως η τωρινή, όπου, έχοντας αφήσει πίσω μας μακροχρόνιες κρίσεις, προχωράμε πρόσω ολοταχώς σε τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Παράλληλα, το συνεδριακό πανηγυρικό τριήμερο σήμανε την έναρξη της μάχης εν όψει των ευρωεκλογών, όπου θα συγκρουστούν οι δυνάμεις του λαϊκισμού με όσους υποστηρίζουμε την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας μας, υπακούοντας στην κοινή λογική. Σε αυτή την αναμέτρηση, δυναμώνοντας τη ΝΔ ενισχύουμε την ελληνική κυβέρνηση στις διεκδικήσεις της στην Ευρώπη για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες! Ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει σταθερά την ευρωπαϊκή δημοκρατική πορεία της ως σύγχρονο Κράτος Δικαίου, πυλώνας σταθερότητας και υπερασπιστής των συνόρων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η παράταξή μας είναι η μόνη που εγγυάται αυτή την προοπτική και τα στελέχη της το έχουμε αποδείξει στις πιο δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας.

Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να προσφέρει στην Ελλάδα και όλοι μας, ενωμένοι, δίνουμε αυτή την υπόσχεση στον ελληνικό λαό. Μαθαίνουμε από τα λάθη και τις αστοχίες μας και ανανεώνουμε τη συμφωνία αλήθειας με κάθε πολίτη. Όλοι μαζί, πάμε τη γαλάζια πατρίδα μας πιο ψηλά και μπροστά!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ