Βόρεια Μακεδονία: Πήραν την ένταξη στο ΝΑΤΟ – Τι κάνει το ελληνικό κράτος;

Βόρεια Μακεδονία: Πήραν την ένταξη στο ΝΑΤΟ – Τι κάνει το ελληνικό κράτος;

–Αλλά έβαλαν στο ράφι τις υποχρεώσεις τους έναντι της Ελλάδας

Μπορεί στο υπουργείο Εξωτερικών να βρίσκονται σε… μακρές διακοπές, αλλά τα ζητήματα γύρω από τη χώρα μας τρέχουν με τον δικό τους ρυθμό. Απλώς για να το έχουν υπόψη τους στο Νεοκλασικό, που συνεχίζουν να παίζουν κρυφτούλι με τη Δεξιά της ΝΔ, το σκηνικό όσον αφορά το θέμα των πρωτοκόλλων με τη Βόρεια Μακεδονία δεν προδιαγράφεται καλό.

Στην τελευταία δημοσκόπηση πριν από τις εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία είδαμε ότι το VMRO-DPMNE συ­γκεντρώνει 27,2% και το SDSM μόλις 10,7%. Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, από τους πιο σφοδρούς πολέμιους της Συμφωνίας των Πρεσπών και αυτός που επιμένει να χρησιμοποιεί παντού τον όρο «Μακεδονία», ετοιμάζεται να γίνει πρωθυπουργός στη γειτονική χώρα και, εφόσον συμβεί αυτό, η ηγεσία του ΥΠΕΞ δεν θα μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται.

Είδαμε και τη σύσταση του Αρείου Πάγου, που καλεί όλους τους δημόσιους λειτουργούς να προβαίνουν σε ενέργειες, όταν διαπιστώνουν παραβίαση των όρων της Συμφωνίας των Πρεσπών σε ό,τι αφορά την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας.

Μήπως οι δικαστικές αρχές θα πρέπει να ζητήσουν από την ελληνική πρεσβεία στα Σκόπια να τους στείλει μία φωτογραφία από τις κατεστραμμένες ταμπέλες στα αγάλματα στην πλατεία των Σκοπίων, τα σχολικά βιβλία Ιστορίας ή και κάποιο μπουκάλι στο οποίο υπάρχει η επιγραφή «κρασί της Μακεδονίας»; Για να σταματήσει αυτή η κοροϊδία με τα Σκόπια, που πήραν την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αλλά έβαλαν στο ράφι τις υποχρεώσεις τους έναντι της Ελλάδας.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ανακοινώθηκε στα Σκόπια η συνεργασία του αλβανικού κόμματος DUI με το «Κίνημα Τούρκων στη Μακεδονία για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία».

Μάλιστα, όπως είπε ο αλβανός ηγέτης του κόμματος Αλί Αχμέτι, θα γίνουν ανοίγματα και σε άλλες μειονοτικές ομάδες, Ρομά, Βλάχους, Σέρβους κ.ά. Άραγε, έχει ασχοληθεί κανείς από το ελληνικό κράτος και την ελληνική πρεσβεία στα Σκόπια για τα υπολείμματα μιας ισχυρής ελληνικής μειονότητας που ζούσε στη γειτονική χώρα – και δεν εννοούμε φυσικά εκείνους που δηλώνουν «Μακεδόνες του Αιγαίου», αλλά Έλληνες, που έμειναν στη χώρα μετά τον εμφύλιο πόλεμο;

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ