Λήξη συναγερμού στο Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε η ιρανική επίθεση με drones και πυραύλους – Εν αναμονή αποφάσεων για αντίποινα

Λήξη συναγερμού στο Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε η ιρανική επίθεση με drones και πυραύλους – Εν αναμονή αποφάσεων για αντίποινα

Η επιχείρηση που ονομάστηκε από τους Φρουρούς της Επανάστασης «Αληθινή υπόσχεση» ολοκληρώθηκε με περισσότερα από 300 drones και πύραυλους Κρουζ που εκτοξεύθηκαν από την Τεχεράνη προς σημεία του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε Καταρρίψαμε το 99% των drones που εκτοξεύθηκαν και από τα εδάφη του Ιράκ και της Υεμένης.

Αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά συνέδραμαν στην αναχαίτιση.

Επίθεση με ρουκέτες δέχθηκε το βόρειο Ισραήλ από το νότιο Λίβανο προς τα υψίπεδα του Γκολάν.

Φόβοι για κλιμάκωση του πολέμου στη Μ. Ανατολή, έκτακτο ΣΑ του ΟΗΕ καθως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Νετανιάχου δείχνει αποφασισμένος να απαντήσει στην ευρεία και άμεση επίθεση του Ιράν.

Σύνοδος των G7

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος τον ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επαναβεβαίωσε την «ακλόνητη» υποστήριξη των ΗΠΑ στον ισραηλινό πρωθυπουργό στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν μετά την επίθεση του Ιράν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ακόμη πως θα συγκαλέσει σήμερα σύνοδο των ηγετών της G7, προκειμένου να υπάρξει «ενιαία διπλωματική αντίδραση» στην «αναίσχυντη» επίθεση του Ιράν.

Δήλωση Ιράν προς τον ΟΗΕ με βάση το άρθρο 51…

Από την πλευρά του το Ιράν, μέσω της αποστολής στον ΟΗΕ δήλωσε ότι η επίθεση κατά του Ισραήλ «μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη», προειδοποιώντας το να μην κάνει «άλλο ένα λάθος». «Η στρατιωτική δράση του Ιράν, η οποία διεξήχθη με βάση το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που αφορά τη νόμιμη άμυνα, και ήταν η απάντηση στην επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος κατά των διπλωματικών μας εγκαταστάσεων στη Δαμασκό. Το θέμα μπορεί να θεωρηθεί λήξαν. Ωστόσο, εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο ένα λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι σημαντικά πιο σοβαρή» ανέφεραν καλώντας τις ΗΠΑ να μην εμπλακούν.

Πηγή ertnews

Φωτό: An anti-missile system operates after Iran launched drones and missiles towards Israel, as seen from Ashkelon, Israel April 14, 2024. REUTERS/Amir Cohen


 


Σχολιάστε εδώ