Καιρός: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Καιρός: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


Την Κυριακή, ηλιόλουστος και ζεστός θα είναι ο καιρός στη χώρα. Υπάρχει μικρή πιθανότητα τις θερμές ώρες να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, μικρής διάρκειας, στη Θράκη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο, φτάνοντας τους 28 και τοπικά τους 30 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Στα νησιωτικά του Αιγαίου, εξαιτίας του μελτεμιού, η θερμοκρασία θα είναι πιο χαμηλή σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, φτάνοντας τους 23 με 25 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 3 – 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο τα 5 – 7 Μποφόρ (ριπές).

Τη Δευτέρα θα επικρατήσει ανάλογος καιρός, με τη θερμοκρασία να παραμένει στα ίδια –υψηλά– επίπεδα, ενώ τοπικά, στις ευπαθείς στη ζέστη ευπαθείς περιοχές, θα φτάσει ακόμη και τους 31 – 32 βαθμούς. Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν σταδιακά από τα δυτικά και στη συνέχεια θα μετατοπιστούν προς τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, φτάνοντας τα 4 – 5 και τοπικά στο Αιγαίο τα 6 Μποφόρ.



Την Τρίτη περιμένουμε σταδιακή αλλαγή της κυκλοφορίας, με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και λίγες τοπικές βροχοπτώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους πρόσκαιρα σε ορεινές – ημιορεινές, κυρίως, περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας.

Αραιές, γενικά, νεφώσεις θα υπάρχουν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, φτάνοντας τους 25 – 26 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις, φτάνοντας στα πελάγη τα 5 – 6 και τοπικά τα 7 Μποφόρ.

Την Τετάρτη, γενικά άστατος θα είναι ο καιρός, με διάσπαρτες μπόρες (αστάθειας) στην ηπειρωτική κυρίως χώρα, λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού που θα έρθει από τα βόρεια.

Λόγω των νοτιάδων που θα επικρατήσουν, θα υπάρξει και μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, φτάνοντας τους 22 – 24 βαθμούς.

Μέχρι και το τέλος της εβδομάδας ο καιρός θα είναι άστατος κατά τόπους, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία πρόσκαιρα θα πέσει και λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 19 – 21 βαθμούς.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια ορεινά, όσο θα βαδίζουμε προς τις τελευταίες ημέρες της εβδομάδας, εξαιτίας των φθινοπωρινών αερίων μαζών, που θα ρίξουν περαιτέρω τη θερμοκρασία.

Προς τα μέσα του τελευταίου δεκαημέρου η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα βρεθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Οπότε, ύστερα από μια μεγάλη περίοδο ανομβρίας, επιστρέφουν οι βροχές και οι πιο κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ