Euroleague: Πέρασε από την Φενέρ και πάει Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός!

Euroleague: Πέρασε από την Φενέρ και πάει Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός!

Σε καταπληκτική ατμόσφαιρα στο κατάμεστο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός επικράτησε στην παράταση της Φενέρμπαχτσε με 84-81 (69-69 κ.α.), τερμάτισε 5ος στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας και στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Μπαρτσελόνα.

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού, όπως αναφέρει η ΚΑΕ στην ιστοσελίδα της, ήταν νωθρό μέχρι που ο Αϊζάια Κάνααν πήρε… φωτιά. Με 13π. (4/5 τρίποντα και 1/2 ελεύθερες βολές) ο Αμερικανός γκαρντ ηγήθηκε της «ερυθρόλευκης» αντεπίθεσης και ισοφάρισε με buzzer beater σε 19-19, με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Με καλή άμυνα ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του όμως, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της ομάδας μας και δεν της επέτρεψαν να ξεφύγει στο σκορ.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός συνεχίζει τονίζοντας:Στο 3ο δεκάλεπτο οι “Ερυθρόλευκοι” διατήρησε σταθερά το προβάδισμα έως ότου που η Φενέρ κυριάρχησε στα ριμπάουντ, βρήκε στόχο από την η περιφέρεια, έτρεξε ένα σερί 12-0.  Στον χρόνο που απέμενε και οι δύο ομάδες ήταν άστοχες, με αποτέλεσμα να πάει το ματς στην παράταση, όπου ο Αϊζάια Κάνααν έδωσε (και πάλι) ρεσιτάλ…

1:56 για το το τέλος του εξτρά πενταλέπτου η τουρκική ομάδα είχε προβάδισμα 5π. (73-78), όμως, ο Αμερικανός γκαρντ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη… Με ένα προσωπικό του σερί 9-0 και ένα κλέψιμο 6.2’’ (με το οποίο «κλείδωσε» τον άσο) ο Αμερικανός «έγραψε» το 82-78 και «τέλειωσε» το ματς. Ο Γουϊλμπεκιν με τρίποντο μείωσε σε 82-81 0.6’’ για το τέλος, ενώ το 84-81 με το οποίο έληξε το ματς διαμόρφωσε με 2/2 βολές ο Γουόκαπ.

  • Εκτός 12αδας ήταν οι Ίγκνας Μπραζντέικις, Φιλίπ Πετρούσεφ, Μιχάλης Λούντζης και Γιώργος Τανούλης.

Δεκάλεπτα: 19-19, 38-34, 53-52, 69-69.


Σχολιάστε εδώ