«Σκληρό ροκ» μέχρι το τέλος – Τα πλάνα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

«Σκληρό ροκ» μέχρι το τέλος – Τα πλάνα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Στρατηγική «σκληρού ροκ» και αντιπαράθεση με την κυβέρνηση σε όλα τα πεδία επιλέγει να ακολουθήσει ο Στ. Κασσελάκης στην πορεία προς τις ευρωεκλογές. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το ύφος και τον τόνο αλλά και το περιεχόμενο των παρεμβάσεών του το τελευταίο διάστημα. Ο στόχος διπλός: Αφενός, να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φθορά στην κυβέρνηση, ούτως ώστε να φτάσει πολιτικά αποδυναμωμένη στην αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου.

Αφετέρου, να συσπειρώσει όσο μπορεί περισσότερο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους από άλλους χώρους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εκτιμούν στο επιτελείο του, το κόμμα θα έχει μια πολύ καλή επίδοση στις ευρωεκλογές.

Μέρος της συγκεκριμένης στρατηγικής αποτελεί και η επιχείρηση αποδόμησης του πρωθυπουργικού προφίλ του Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς θεωρούν, και όχι άδικα, ότι η δική του κατάρρευση θα συμπαρασύρει κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία.

Στο πλαίσιο αυτό, σε κάθε αρνητική εξέλιξη ο ΣΥΡΙΖΑ θα στρέφει τα πυρά του κατευθείαν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, θέλοντας να στείλει μήνυμα στους πολίτες ότι αυτός είναι το πρόβλημα της χώρας και όχι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί.

Στην προσπάθεια αποδόμησης του κ. Μητσοτάκη, η Κουμουνδούρου δεν θα διστάσει να συμπεριλάβει και τα μέλη της οικογένειάς του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Κασσελάκης «έκλεισε το μάτι» στην Έλενα Ακρίτα για τη σκληρή επίθεσή της σε βάρος της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας. Οι πληροφορίες, δε, αναφέρουν ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα. Από τη μία πλευρά η φθορά της κυβέρνησης (όπως αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις) και από την άλλη πλευρά η αύξηση της συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει ικανοποίηση και αισιοδοξία στο επιτελείο του κ. Κασσελάκη. Εξ ου και στις πρόσφατες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του έκανε λόγο για ανατροπή στις ευρωεκλογές.

Όπως εξήγησε, το αποτέλεσμα θα στείλει το μήνυμα ότι υπάρχει «ένα άλλο μονοπάτι προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας». Πώς ακριβώς το εννοεί αυτό;

Η εκτίμησή του είναι ότι η Νέα Δημοκρατία θα πέσει κάτω από το 30%, και έτσι θα τελειώσει η περίοδος της πολιτικής κυριαρχίας της. Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης έβαλε τον πήχη πάνω από την επίδοση που είχε στις εθνικές εκλογές (17%). Η… βαθύτερη επιθυμία του είναι το κόμμα του να βάλει το «2» μπροστά, δηλαδή να εξασφαλίσει ένα ποσοστό πάνω από 20%.

Για να συμβεί αυτό, ωστόσο, πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους από άλλους χώρους. Και αυτό δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2023 έχουν αποστασιοποιηθεί και θα στηρίξουν άλλα κόμματα της Αριστεράς.

Οι σχετικές έρευνες, μάλιστα, υπολογίζουν ότι το ποσοστό των διαρροών αυτών μπορεί να υπερβεί ακόμη και το 40%.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ