Καιρός: Η παρατεταμένη καλοκαιρία συνεχίζεται έως τα τέλη της εβδομάδας

Καιρός: Η παρατεταμένη καλοκαιρία συνεχίζεται έως τα τέλη της εβδομάδας


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


Η παρατεταμένη καλοκαιρία συνεχίζεται έως τα τέλη της εβδομάδας με λίγες πρόσκαιρες μπόρες αστάθειας να δέχεται η βόρεια χώρα προς το Σάββατο και κυρίως η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με τον υδράργυρο να παρουσιάζει μικρή περεταίρω άνοδο προς το Σαββατοκύριακο προσεγγίζοντας και πάλι τους 28 και τοπικά τους 30 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τον καιρό παρακάτω ανά ημέρα.



ΠΕΜΠΤΗ: Ζεστός και καλοκαιρία στην χώρα με αρκετή ηλιοφάνεια και υψηλές τιμές θερμοκρασίες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς. Στα δυτικά η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς. Στο στα νησιωτικά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα είναι στους 20 με 22 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις στα 3-5bf και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις στα 5-7bf.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ηλιοφάνεια με ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες. Πιθανότητα μικρή για κάποια τοπική μπόρα μικρής διάρκειας τις θερμές ώρες έχει μόνο η βορειοανατολική Ελλάδα και συγκεκριμένα η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία στα ίδια υψηλά επίπεδα. Οι άνεμοι βόρειοι που στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 4-5bf και στο Αιγαίο τα 5-7bf.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Σχεδόν σε όλη την χώρα καλές καιρικές συνθήκες με απουσία των φαινομένων. Τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Μακεδονία και Θράκη όπου θα εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες μικρής διάρκειας με έμφαση ορεινές/ημιορεινές περιοχές. Βελτίωση γρήγορη το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει αρκετά πρόσκαιρα προς το απόγευμα βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο φτάνοντας τους 27-29 βαθμούς. Στα νησιωτικά τους 23 με 25 βαθμούς. Οι άνεμοι βόρειοι γενικά, όπου στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 4-5bf και στο Αιγαίο θα παραμείνουν ενισχυμένοι στα 5-7bf.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ