Οδηγίες της Κομισιόν ανησυχούν τα trolls

Οδηγίες της Κομισιόν ανησυχούν τα trolls

(ΑΝΑΛΕΚΤΑ)

Σε ειδικές συστάσεις προς τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τις μηχανές αναζήτησης, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συστημικοί κίνδυνοι στο διαδίκτυο, που ενδέχεται να επηρεάσουν την ακεραιότητα των επικείμενων ευρωπαϊκών εκλογών του Ιουνίου, προχώρησε η Κομισιόν.

Οι δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως Facebook, X, YouTube και TikTok, θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τις ειδικές οδηγίες που εξέδωσε η Κομισιόν, όπως αυτές εξάλλου προσδιορίζονται και από τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA).

Σύμφωνα με τον DSA, οι ορισθέντες πάροχοι υπηρεσιών με πάνω από 45 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες στην ΕΕ έχουν πλέον την υποχρέωση να μετριάζουν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις εκλογικές διαδικασίες, διασφαλίζοντας παράλληλα τα θεμελιώδη δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης.

Σε περίπτωση, μάλιστα, μη συμμόρφωσής τους με τις κατευθυντήριες αυτές γραμμές για την αντιμετώπιση των fake news –ιδιαίτερα ενόψει των ευρωκλογών–, οι τεχνολογικοί κολοσσοί απειλούνται με πρόστιμα που φτάνουν το 6% του ετήσιου τζίρου τους.

Άσχημα τα νέα για τα γνωστά trolls, που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και εμφανίζουν κομβικά πρόσωπα της πολιτικής ζωής να μιλούν.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ