Ν. Παπαναστάσης στο “Π”: Εγκληματικού επιπέδου εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ

Ν. Παπαναστάσης στο “Π”: Εγκληματικού επιπέδου εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ

Του
ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Βουλευτή ΚΚΕ Αιτωλοακαρνανίας,
Αντισυνταγματάρχη ε.α.


Η κυβέρνηση της ΝΔ, ξεπερνώντας κάθε όριο στην εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, φτάνει στο σημείο να καταπατά κάθε έννοια τήρησης των διεθνών συνθηκών και των απαγορεύσεων του ΟΗΕ, πουλώντας στην Τσεχία, με τελικό όμως προορισμό το αντιδραστικό καθεστώς του Ζελένσκι, βλήματα λευκού φωσφόρου!

Είναι γνωστά τα φρικαλέα αποτελέσματα της συγκεκριμένης χημικής ουσίας, όπως γνωστό είναι ότι απαγορεύεται η χρήση της εναντίον ανθρώπινων στόχων. Η χρήση τέτοιων πυρομαχικών θεωρείται έγκλημα πολέμου από το 1983, καθώς ο λευκός φώσφορος, όταν έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο, προκαλεί θερμοκρασίες πάνω από 1.300 βαθμούς, κατακαίοντας τις σάρκες όποιου έρθει σε επαφή. Ωστόσο, το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί του δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το δολοφονικό υλικό στους πολέμους και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που πραγματοποιούν ανά τον κόσμο. Με τέτοιες βόμβες αιματοκύλισαν τον λαό της Γιουγκοσλαβίας, όπως κάνει τώρα το Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα.

Επομένως, η κυβέρνηση, με την επιλογή της να στείλει στο πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία δεκάδες χιλιάδες βλήματα αρμάτων μάχης που περιέχουν την απαγορευμένη χημική ουσία, δημιουργεί συνειδητά τις προϋποθέσεις τέλεσης βαρύτατων εγκλημάτων πολέμου, αποποιούμενη ακόμη και το πρόσχημα της δήθεν διεθνούς νομιμότητας.

Το ΚΚΕ, με ευθύνη, όπως κάνει πάντα, αποκαλύπτει στον λαό αυτό το εν εξελίξει έγκλημα και καταδικάζει απερίφραστα την κυβέρνηση, που, σε ρόλο «σημαιοφόρου» των ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, πρωτοστατεί στη στήριξη των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων και των πλέον βρώμικων σχεδιασμών τους. Η, δε, υποτιθέμενη ανακοίνωση διάψευσης του υπουργείου Άμυνας, με την οποία ισχυρίζεται ότι «πρόκειται για καπνογόνα και όχι για εμπρηστικά πυρομαχικά» δεν λέει τίποτα για το επίμαχο ζήτημα: Την ίδια την πώληση πυρομαχικών με την απαγορευμένη χημική ουσία!

Σε αυτόν τον επικίνδυνο δρόμο, η κυβέρνηση βρίσκει σύμμαχο την αποκαλυπτική αφωνία όλων των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, τόσο για τη συνεχή αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και αλλού –στερώντας το απ’ την ισχύ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων– όσο και απέναντι στην αποκάλυψη του ΚΚΕ για την πώληση βλημάτων λευκού φωσφόρου. Το ίδιο έκαναν, άλλωστε, και με την αποστολή ελληνικής φρεγάτας σε εμπόλεμη ζώνη στην Ερυθρά Θάλασσα. Αποδεικνύοντας πως στα ζητήματα που αφορούν τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου δεν ανοίγει ρουθούνι στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης και της «συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης». Ο κ. Κασσελάκης έφτασε πρόσφατα, μάλιστα, να χαρακτηρίσει το ΝΑΤΟ ιερή αμυντική συμμαχία, στους σχεδιασμούς του οποίου η χώρα πρέπει να συμμετέχει. Σαν να ακούς στέλεχος της ΕΡΕ της δεκαετίας του ’50 και του ’60.

Η κυβέρνηση και όλοι οι υπόλοιποι δρουν πίσω από τις πλάτες του λαού και ενάντια στα αντιπολεμικά αισθήματά του. Τον οδηγούν σε μεγάλες περιπέτειες, που ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια του, με ορατό τον κίνδυνο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Ο λαός, όμως, έχει και τη δύναμη και τη δυνατότητα να τους δείξει πως δεν θα γίνει θύτης, ούτε θύμα άλλων λαών, στον βωμό των πολεμοκάπηλων σχεδιασμών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Το ΚΚΕ καλεί σε λαϊκή επαγρύπνηση και δράση, για να δυναμώσει η αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική παρέμβαση, με αίτημα την απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο. Να κλείσουν οι ξένες βάσεις. Να επιστρέψει η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα, οι ελληνικοί Patriots από τη Σαουδική Αραβία, όπως και όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Κανένας έλληνας φαντάρος και αξιωματικός να μη βρεθεί να πολεμάει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και γενικότερα έξω από τα σύνορά μας.

Αλλά και στις προσεχείς ευρωεκλογές, με πιο δυνατό ΚΚΕ, ο λαός και η νεολαία μπορούν να στείλουν μήνυμα αντίστασης, αποδοκιμασίας και καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομά της. Για λαϊκή αντεπίθεση σε Ελλάδα και Ευρώπη, για να δυναμώσει η ελπιδοφόρα πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, με τους λαούς κυρίαρχους στον τόπο τους!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ