Καιρός: Η καλοκαιρινή άνοιξη συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα

Καιρός: Η καλοκαιρινή άνοιξη συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


Συνεχίζεται η καλοκαιρία και ο ζεστός καιρός, με τις θερμοκρασίες να εξακολουθούν να βρίσκονται σε αρκετά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σήμερα, Κυριακή, γενικά καλός θα είναι ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τις θερμές ώρες θα σημειωθεί αστάθεια, με διάσπαρτες μπόρες μικρής διάρκειας σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με γρήγορη βελτίωση. Προς το βράδυ, λίγες τοπικές βροχές αναμένονται σε Χαλκιδική, Σποράδες, Εύβοια, Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Αττική (βόρεια – βορειοδυτικά). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλές τιμές, φτάνο­ντας τους 27 – 28 και τοπικά τους 29 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 22 – 23 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 4 – 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά τα 6 – 7 Μποφόρ.

Τη Δευτέρα γενικά καλός θα είναι ο καιρός, με αρκετή ηλιοφάνεια, προς τα ξημερώματα μόνο θα σημειωθούν λίγα τοπικά φαινόμενα σε Ανατολική Πελοπόννησο, Ανατολική Στερεά, Κρήτη και στη συνέχεια σε Βόρεια Εύβοια, Χαλκιδική και Θράκη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώ­ση και θα φτάσει τους 22 – 23 βαθμούς, ενώ στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 18 – 19 βαθμούς. Στα δυτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στους 25 – 26 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, φτάνοντας στο Αιγαίο τα 5 – 7 και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο έως 8 Μποφόρ (ριπές). Στο Ιόνιο δεν θα ξεπεράσουν τα 4 – 5 Μποφόρ.



Την Τρίτη βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, με λίγες τοπικές, διάσπαρτες βροχές στην Κρήτη, με έμφαση στις ορεινές περιοχές, μέχρι και το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 – 24 βαθμούς και στα ανατολικά νησιωτικά τους 19 – 20 βαθμούς. Στα δυτικά, τοπικά, θα φτάσει τους 25 – 26 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, φτάνοντας στο Αιγαίο τα 5 – 7 Μποφόρ (ριπές) και στο Ιόνιο τα 4 – 5 Μποφόρ.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά καλός σε όλη τη χώρα. Τοπικές μπόρες, μικρής διάρκειας, θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, φτάνοντας τους 25 – 26 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τους 20 – 21 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, φτάνοντας στα πελάγη τα 4 – 5 και τοπικά στο Αιγαίο τα 6 Μποφόρ.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αίθριος, με αρκετή ηλιοφάνεια. Τις θερμές ώρες θα σημειωθούν νεφώσεις στις ορεινές κυρίως περιοχές της δυτικής – βορειοδυτικής χώρας και θα εκδηλωθεί φαινόμενα αστάθειας, μικρής, όμως, διάρκειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 23 – 25 βαθμούς, ενώ στα ανατολικά και νότια δεν θα ξεπεράσει τους 20 – 21 βαθμούς. Πιθανότητα για αστάθεια πρόσκαιρα στα ορεινά, κυρίως της δυτικής – βορειοδυτικής χώρας.

Το Σάββατο αναμένεται μια αλλαγή στην κυκλοφορία, με ένα βαρομετρικό χαμηλό νότια της Σικελίας να κινείται προς τη χώρα μας και να προσπαθεί να την προσεγγίσει, δίνοντας βροχές διάσπαρτου τύπου σε περιοχές κυρίως της δυτικής, της κεντρικής και της βόρειας χώρας, οι οποίες δεν φαίνεται πως θα είναι αξιόλογες. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση, προσεγγίζοντας τις κανονικές τιμές για την εποχή.

Ως τάση, όπως είχαμε αναφέρει, κάποιες βροχές φαίνεται πως θα απασχολήσουν τη χώρα μας μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Απρίλη, χωρίς να είναι αξιόλογου τύπου, με τη θερμοκρασία να φτάνει πρόσκαιρα κοντά στις φυσιολογικές τιμές για την εποχή. Υπάρχει πιθανότητα για μία νέα, έντονη θερμή εισβολή προς το τρίτο δεκαήμερο του Απρίλη.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ