Το μεγάλο Αθηναϊκό ντέρμπι είναι εδώ…

Το μεγάλο Αθηναϊκό ντέρμπι είναι εδώ…

Άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι διεξάγεται σήμερα για την 3η αγ. Stoiximan Super League των playoffs όπου η ΑΕΚ πάει στη Λεωφόρο σε ένα δεύτερο διαδοχικό ντέρμπι αυτή τη φορά απέναντι τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται στο -6 και “καίγεται” για νίκη και μόνο…

Την ίδια συνθήκη αντιμετωπίσαμε την περασμένη Κυριακή στη Φιλαδέλφεια. Συνθήκη με την οποία μπορεί και πάλι η ΑΕΚ να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση καθώς ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μπορεί να ρισκάρει περισσότερο για τη νίκη και να δημιουργηθούν κενοί χώροι, κάτι που την “Ενωση” θα την βολέψει όπως έγινε και με τον Ολυμπιακό κυρίως στο Β΄ημίχρονο. Διαβάστε την κριτική ΕΔΩ.

Ο Φατίχ Τερίμ μίλησε στην κάμερα της COSMOTE TV ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ την Τετάρτη (3/4, 21:00 COSMOTE SPORT1 HD) στη Λεωφόρο δήλωσε:

“Εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και τρόπο παιχνιδιού. Είτε αγωνιζόμαστε εντός, είτε εκτός έδρας, ο τρόπος δεν αλλάζει. Πρέπει να συνεχίσουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση. Για εμάς κάθε αγώνας είναι πολύ σημαντικός και πρέπει να τον κερδίζουμε. Μίλησα με τους παίκτες μου και αυτό που τους είπα είναι πως πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τα ατομικά λάθη. Να συνεχίσουμε να παίζουμε ομαδικά και να προσπαθούμε για την ίδια απόδοση, είτε παίζουμε εντός, είτε εκτός έδρας”.

Ο προπονητής των “Πρασίνων” ανακοίνωσε τη λίστα με τα ονόματα που απαρτίζουν την αποστολή. Σε αυτή βρίσκονται οι Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς, Ακαϊντίν.

Ο Παλάσιος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο παιχνίδι μετά την αποβολή του στον προηγούμενο αγώνα.

Ακούστε… το γκολ νίκης της ΑΕΚ – Γιατί νίκησε η ΑΕΚ! – Οι αριθμοί της 2ης αγωνιστικής των Playoffs και Playouts

Για την ιστορία

Στα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια δεν υπάρχει νίκη γηπεδούχου, με τις τελευταίες για τις δύο ομάδες να είναι στην κανονική περίοδο της σεζόν 2022-23, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 στην έδρα του και η ΑΕΚ με 1-0 στη δική της.

Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια της νέας διαδικασίας των Playoffs ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευθεί την έδρα του σε καμία από τις τέσσερις αναμετρήσεις, όπου η ΑΕΚ επικράτησε τις δύο πρώτες με 3-1 και 1-0, ενώ τα δύο τελευταία έχουν τελειώσει ισόπαλα με 1-1 και 0-0.

Ισόπαλα χωρίς τέρμα ολοκληρώθηκαν και τα δύο μεταξύ τους ματς για τα περσινά Playoffs, αποτέλεσμα που είναι το πιο συχνό τους στη διαδικασία, με έξι από τα οκτώ ματς και στις δύο έδρες να ολοκληρώνονται χωρίς νικητή.

Τα έξι από τα είκοσι τελευταία μεταξύ τους για το πρωτάθλημα τελείωσαν με νίκη γηπεδούχου, ενώ τα δέκα από τα είκοσι ήταν ισόπαλα.

Οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη ποικιλία στα μεταξύ τους σκορ, αλλά παραμένει εντυπωσιακά κλειστή όταν υπάρχουν ισοπαλίες. Από τις 27 συνολικά αναμετρήσεις που έχουν τελειώσει χωρίς νικητή, οι 12 είναι με 1-1 και 0-0, ενώ οι 3 με 2-2.

73 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

33 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

27 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

13 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ : 97-61

Με πληροφορίες και απο το “Πρωτάθλημα Stoiximan Super League”

 


Σχολιάστε εδώ