Ζούγκλα έχουν καταντήσει τα σχολεία μας

Ζούγκλα έχουν καταντήσει τα σχολεία μας

Έχουμε φτάσει στο σημείο, αντί τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο για να μάθουν δυο γράμματα, να δίνουν αγώνα για να προστατευθούν α­πό τους νταήδες. Πλέον, μόνο η Αστυνομία λείπει από τα σχολεία μας. Να κάνουν μάθημα τα παιδιά υπό την παρακολούθηση χωροφυλάκων. Αυτή είναι πλέον η πραγματικότητα. Έχει ξεφύγει η κατάσταση στα σχολεία, με τους δασκάλους και τους καθηγητές σε ρόλο παρατηρητών.

Ευθέως θα το πούμε. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Τα σχολεία έχουν μετατραπεί σε ρινγκ. Οι γονείς δεν έ­χουν πάρει τίποτα χαμπάρι; Δεν έχουν ιδέα τι κάνουν τα παιδιά τους;

Την περασμένη εβδομάδα, 19χρονος από τη Γεωργία μπήκε στο προαύλιο του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, χτύπησε με σφυρί έναν 17χρονο μαθητή από τη Νιγηρία και στη συνέχεια τραυμάτισε με μαχαίρι τον 60χρονο διευθυντή του σχολείου, ο οποίος μπήκε μπροστά για να σώσει το παιδί. Στην κατοχή του 19χρονου βρέθηκαν ένα σφυρί, δύο μαχαίρια και μικρή ποσότητα ναρκωτικών.

Οι μαθητές του σχολείου δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για το περιστατικό, καθώς δεν είχε συμβεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν. Στο σχολείο πήγε και ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Ανδρέας Καργόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα της νεανικής βίας δήλωσε ότι είναι κάτι που συμβαίνει κυρίως έξω από τα σχολεία, ωστόσο αντανακλάται και στο σχολικό περιβάλλον.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ